Forumet - Mona Sahlin produkt av socialdemokratin

Mona Sahlin produkt av socialdemokratin

477 0 30
Mona Sahlin är rätt så cool, och rätt så bra. Inte hennes fel att hon föds in i den så kallade arbetarrörelsen med LO i spetsen. LO som förövrigt är anl​edningen till varför Sverige inte är mindre korrupt än Danmark tex.

Som vi alla vet så vill socialdemokratin primera musik och idrott över annat i skolan. Det är därav inte av så stor förvåning att hon i unga dagar intresserade sig för just fotboll och körsång.

Som ung 16-åring gick hon med i SSU efter att ha sneglat lite på det andra ungdomsförbunden. Hon avancerade snabbt inte otänkbart på grund av att hennes far var tidigare politiskt sakkunnig hos Ingvar Carlsson och ordförande för Nacka arbetarekommun (Källa: Wiki).
Senare år 1982 blev en 25-årig Mona Sahlin invald i riksdagen som dess då yngsta ledamot. Med det klassiska, jag vet hur verkligheten ser ut.

Hösten 1995 lanserades Sahlin som kandidat att efterträda Ingvar Carlsson som ordförande för SAP. Hon lämnade dock sina poster i regering och riksdag efter att ett missbruk med tjänstekreditkort uppmärksammats. Tänk dig, visst hade Mona Sahlin varit bättre än Göran Persson ändå (SSU, LO och Göran Persson är de facto anledningen varför jag ogillar socialdemokraterna så)...

Vad tycker ni är Mona en produkt av socialdemokratin, och gillar ni det ni ser?

Spana också in:

hatsumi:

jag gillar sossarna men inte Sahlin


Social demokratin är en liberal ideologi, även då sossarna inte är liberala i alla lägen. Om man som jag föraktar LO bör dock FPs socialliberala politik vara lockande.

Såhär, allt bra med Svergie kommer från liberalisen.

Allmän rösträtt

Rättstat

Yttrandefrihet

Pressfrihet

Frige boden

Frihandel

Folkbildning

Att de fattiga ska ha lagens skydd mot överheten

Internationell solidaritet

Välfärdsreformer

Jämställdhet

Europasamverka


Sedan så ska man inte alltid lyssna på den bild man får från folk genom media heller. Har du träffat Sahlin, hur kan du döma henne så?
dazed_and_confused:

nej hon har inte någon bra kvalité överhuvudtaget


Delar inte din uppfattning, hon är underskattad. Och bättre än Göran Person - ingen tvekan om saken.

Bara Ta Allt:

Socialdemokratin och samförståndets tid är snart helt förbi.


Liberalismens tid har knappt börjat [y]
Asha:

Har du träffat Sahlin, hur kan du döma henne så?


Nej, det har jag inte. Men jag tycker att jag har all rätt i världen att skapa mig en uppfattning om henne. Hon är en offentlig person och hon har skapat en image kring sig själv som jag personligen inte gillar.
Jag håller med dig om att socialdemokratin har byggt Sverige - och jag känner mig otroligt lyckligt lottad som har blivit född i detta land då jag anser att vi har bland de bästa förutsättningarna för att lyckas.
Om jag skulle vara tvungen att placera mig i antingen höger/vänster blått/rött, så skulle jag kalla mig själv vänster. Det är dock inte en direkt koppling till att jag gillar Sahlin. Hon ger inte ett seriöst intryck. Hon ser ut som att hon skojar varje gång hon ska prata om något viktigt. Jag tycker inte att hon passar i ledarrollen.
Socialdemokraterna i Sverige har haft mycket svårt att acceptera att, med John Rawls ord, "varje person äger en på rättvisa grundad okränkbarhet som inte ens samhällets väl kan åsidosätta", en okränkbarhet som måste skyddas i grundlagen och som sätter en gräns för vad myndigheter kan göra mot enskilda, oavsett hur starkt demokratiskt mandat de har. Detta är, å andra sidan, något som liberaler på båda sidor av Atlanten har varit eniga om.
Stringburka:

Socialdemokratin är en socialistisk ideologi, även om sossarna inte varit socialdemokratiska på hur jävla länge som helst.


Skulle nog snarare kalla det en statlig ideologi. Det socialdemokratin har gjort genom historien är ju att suga upp all självorganisering inom arbetarklassen, låta staten ta över den och på så sätt oskadliggöra den. Varje gång arbetare gjort uppror på större plan har sossarna förhandlat fram lite reformer och hindrat revolten, sen så fort det inte finns en självorganisering som kan försvara vinsterna så säljer man ut och skär ner för glatta livet.
Asha:

Vad tycker ni är Mona en produkt av socialdemokratin


Ja, men hela politiken i dag är inavlad. Det är inte mycket till folkrörelse längre, politiken har avdemokratiserats och blivit en profession för ett litet etablissemang.

Asha:

och gillar ni det ni ser?


Nej det gör jag inte, men ärligt talat är jag trött på att alla hela tiden ska gå på Mona Sahlins person. Varför inte kritisera politiken istället? Det är tråkigt att svensk politik blivit allt mer personcentrerad, den kretsar mer kring partiledarna än kring politiken.

Vidare så kan jag inte för en sekund förstå vilka skäl det finns för att Reinfeldt skulle vara mer populär än Sahlin.