Forumet - Monarki

Monarki

2223 0 124
Art deco:

Fast kungen är ju mest kompetent i och med att ledarskapsförmåga delvis går i gener och har skolats till de uppgifter han har sedan barndomen.


Mm vi såg ju i Brunei hur kompetent man är som blåblodig..

Nej för fan kungahuset är ett stort slöseri med pengar framför allt med tanke på att kungen inte har några befogenheter.. Ja menar är det verkligen värt att betala miljontals kronor för att han ska klippa några blågula band.. Dont get me wrong jag vill inte att CG ska få några befogenheter heller. Nej monarkin bör avskaffas. Om inte så bör vi i sånt fall ge kungen vissa befogenheter men hålla kungaval.

Spana också in:

Chryseus:

Nu har ju visserligen kungen ingen auktoritet längre. Ingen bestämmandemakt.


så länge man har pengar så har man makt. då kungen dessutom har inflytande så har han visst det makt. för att vara en auktoritet så krävs det inte nödvändigtvis direkt makt, man behöver bara ha det.
iosib:

då kungen dessutom har inflytande så har han visst det makt


Alltså? Än en gång så kommer du inte vara utan sådana personer, inte ens i ditt ideal-samhälle. Där kommer alltid finnas "kända" personer som påverkar olika saker och indirekt har en viss "makt". Artister.. ja.. you name it.
JAG HATAR MONARKI.

De ÄRVER sitt ämbete men får ändå ha åsikter i hur landet ska styras, de jobbar inte en minut i sina liv med något riktigt men det tycks ändå vara berättigat att de ska gifta sig för xx antal miljoner av våra pengar. Pengar som hade kunnat bygga välfärden. Fruktansvärt larvigt och själva kronan på klassamhället.

Dold text: Går mer och mer åt vänster :S senast igår tänkte jag att "kommunism är inte så dumt, det är en rätt bra tanke egentligen".
DieWelle:

Är monarki en kvarleva från förr som man har glömt att ta bort eller något som ger Sverige en härlig känsla som få länder har?

Personligen kan jag inte se någon anledning till att låta statschefsämbetet gå i arv. Och det är ju det som är hela grejen med monarki [confused]


Våran kung tillför svenska företag cirka 5 miljarder /år, genom att göra reklam. När en kung kommer på besök i något land uppmärksammas Sverige och landets företag kan bli attraherade av Sverige eller svenska företag.

Inte nog med att monarkin tjänar mer än vad den kostar, utan det är även ett traditionellt värde i det.
Maverin:

Våran kung tillför svenska företag cirka 5 miljarder /år, genom att göra reklam. När en kung kommer på besök i något land uppmärksammas Sverige och landets företag kan bli attraherade av Sverige eller svenska företag.


Det skulle man kunna få även utan en kung. Jag vill inte ta bort statschefsämbetet, men jag vill att statschef ska utses på ett demokratiskt sätt. Det ska inte vara så att man blir kung bara för att man råkar heta Bernadotte i efternamn.
Chryseus:

Artister


eftersom artister så som popstjärnor just nu kommer nog inte existera eftersom det hela kräver stora skivbolag vars intresse är att tjäna pengar och som därför koncentrerar sig på de stora marknaderna. utan marknad = ingen artist.

det som finns kvar är då indieband (inte musikstilen då) och trubadurer, och jag tror inte att så många lyssnar på vad artisterna vid tågstationerna har att säga...