Forumet - monarki, bajs eller gött?

monarki, bajs eller gött?

5755 0 44

Spana också in:


Rövburgare Kung: Republik och demokrati
Monarkin understödjer klasselitism och dess främst förtjänst är tydligen att det får utlänningar att respektera Nobelpriset.

Fattar aldrig varför folk börjar tala om presidenter med makt och gör jämförelser med USA:s presidenter och krånglar till allt i onödan:

USA:s presidenter är motsvarigheten till Sveriges statsministrar, de har bara olika titlar. Ingenting behöver förändras vidare brutalt.

Talmannen kan få titeln statschef också och det är allt - hen är redan överordnad statsministern. Representation utförs även i republiker av politiker om nu sådant alls är nödvändigt, även om det är förståeligt om det mister en del av sin glans när personerna som utför dem saknar romantiserade sagotitlar som är så skönlitterärt gångbara
Mm kung1 e jettenödvändig han drar in typ 2 miljoner kr om d e e bröllop men bara hans utlandsresor kostar 7 miljoner/år. jättebra. Vi måste absolut behålla något mer från medeltiden än de socialt konstruerade strukturerna vi har. Behåll kung1 han e bra vi har ju alltid haft kung!!!! Hur ska d bli annars!!!
monarkin är en vinstaffär för sverige och så är det bara men det är för mig inte alls ett argument. 
det jag tycker är fel är att man föds in i ett ämbete och man har ingen möjlighet att slippa undan förns man kan ta ett informerat beslut om det men då har man redan fått hela sin barndom utbasunerad i kvällspressen.

sedan är det ju ojämställt eftersom alla inte kan bli kung.
Jag tycker att alla politiska och ekonomiska argument är otillräkliga: de dmokratiska argumenten kan alltid viftas bort med att monarken inte har makt och de ekonomiska kan avfärdas med att även en vald statschef skulle kosta pengar. 

Det är de sociala argumentet jag ser som viktigt: monarkin understödjer snobberi. Det har därmed en destruktiv inverkan på samhällsmentaliteten. 

Varför tas det så sällan upp? Inte ens monarkins anhängare kan förneka den saken. 
Tror personligen att republikaner till största del grundar sina åsikter i ren och skär avund. De kan helt enkelt inte accepterat att en person föds in i en privilegierad position samtidigt som de själva får leva vanliga liv. Slappna av. Sluta var avundsjuka. Att en person har det bättre gör inte att ni per automatik får det sämre.