Forumet - Monster

Monster

766 0 15

Spana också in:

Crys
handendärnissen:
är de verkligen nån som vet vad isis egentligen vill?? nej o dom lär fan inte tala om de för dig heller
''När Vladimir Putin berättade för världen att ISIS får en betydande del av sin finansiering bland annat genom att sälja olja till Turkiet, hade han precis avslutat möte med Jordaniens kung Abdullah.

Kungen är inte främmande för att konfrontera jihadister. Förra året, Abdullah hotade med att själv flyga stridsuppdrag mot islamiska staten efter offentliggörandet av en fasansfull video som skildrade en jordansk pilot som brändes levande i en bur.

I januari, Jordanien kom överens om att dela underrättelser med Ryssland i kampen mot ISIS och när det franska flygvapnet började flyga insatser mot extremisterna efter Parisattackerna, var deras iscensättning regisserad från en hemlig jordansk plats.

Kort sagt, har Jordanien ibland verkat vara mer äkta i sitt engagemang att bekämpa Sunniextremism än låt säga, Saudierna, vars beslutsamhet att sprida Wahhabismen ovillkorligen tillför bränsle till den ideologiska eld som driver grupperna som det Saudiska kungariket alltså påstår sig bekämpa. "Det globala kriget - vad jag kallar det tredje världskriget på annat sätt - är något som är den nuvarande generationens ödesfråga" berättade Abdullah för CNN i januari. "Inte bara inom Islam, efterhand som vi som muslimer vinner överlägsenhet mot dessa galningar, de laglösa, vår religion , utan också att vi når ut till andra religioner med att islam är inte vad de har sett förevigas av 0,1% av vår religion."

På fredagen fick vi veta att Abdullah träffade USA: s administration i hemlighet under veckan efter den 11 januari och avslöjade att brittiska SAS styrkor samt jordanska soldater hade varit på marken och bekämpat ISIS i Libyen sedan åtminstone början av året. "Jordanska problem liknar libyska problem" sade Abdullah, för att förklara hur hans män har kunnat hjälpa britterna att städa upp i röran Nato som Nato ställde till i Libyen som vi minns, blev ett laglöst ödemark i kölvattnet av upproret som störtade Muammar Gaddafi under 2011.

Men avslöjandet att brittiska SpecOps slogs i Libyen var inte den mest intressanta saken som dök upp från mötet som påstås inbegripa John McCain, Bob Corker, ordförande i senatens utrikesutskott och representanthusets talman Paul Ryan. Faktum är att enligt anteckningar som sägs ha setts av The Guardian , påstår Abdullah också Erdogan verkar för att vidmakthålla Sunniextremism samt målmedvetet skicka terrorister till Europa. Kungen föreslog också att Israel tillåter al-Nusra att verka på sina gränser eftersom Netanyahu betraktar al-Qaida som en partner för att utgöra en motvikt till Hizbollah.''
SAS deployed in Libya since start of year, says leaked memo