Forumet - moraliskt rätt att knocka skiten ur någon i kampsport?

moraliskt rätt att knocka skiten ur någon i kampsport?

307 0 7
http://ungdomar.se/forum/thread/foerbjud-mma

Såhär skrev en kille: 

Debatten kring MMA har börjat tystna. Frågan är varför. Uppenbarligen politikernas feghet, politiker som inte vågar ta tag i denna vansinnes ''sport''. Det är både oetiskt och extremt våldsamt och detta dras osäkra ungdomar till som vill hävda sig gentemot andra.

För ungdomar som börjar träna mma gör detta för att imponera och inget annat. Personligen anser jag att mma snarare är legaliserad misshandel där sparkar, slag och knän är tillåtet mot huvud och ryggrad. Man är även tillåten att strypa motståndaren till han eller hon svimmar.

Jag har själv träna taekwondo i sju år för att klara pressade situationer och minska våldet i samhället. Jag fick lära mig konsten att försvara mig. Det är mer en konstform. mma är ingen riktig kampsport eftersom det enda som krävs är dårskap blandat med förmågan att kunna slåss. Kan jämföras med en spark i karate, som sker med precision och elegans, men i mma är viftar man med armarna som vildar.

Vad tycker ni? Ska man riskera folkhälsan och samtidigt betala skattepengar till sådan här smörja? Är det bra för ungdomar som saknar både självkänsla och självförtroende att börja träna detta?LOL

Spana också in: