Forumet - Morgonrutiner!

Morgonrutiner!

3012 1 36

Spana också in:

Vaknar, stiger upp (eller drar mig, beroende på humör, men jag stiger upp så småningom i alla fall,) sätter på datorn, går på toiletten, deodorantar mig, tvättar ansiktet och smörjer in det med ansiktstvätt. Därefter tar jag på mig en morgonrock och går antingen, beroende på motivation och eventuell tid,  till datorn och kollar uppdateringar några minuter, eller så går jag direkt till köket. Där lagar jag omelett och medan den steker går jag tillbaka till badrummet, tvättar bort ansiktstvätten (ironiskt) och smörjer istället in mig med återfuktande ansiktskräm. Sedan går jag tillbaka till köket där käket brukar vara färdigt. Tar med mig nyss nämnda käk och tillhörande juice till datorn där jag inmundigar min måltid, antingen till ett tv-serieavsnitt eller Morgonpasset i P3, beroende på dag.  Därefter gör jag iordning mig: Borstar tänderna, noppar ögonbrynen och rakar mig vid behov. Klär mig halvvägs, parfymerar mig, tar på mig övriga kläder och slösurfar en stund innan jag bedömer att jag behöver ge mig iväg (cirka fem till tio minuter innan vi börjar,) tar på mig ytterkläderna och lämnar byggnaden medelst cykel.

Är det träningsdag och jag börjar någorlunda sent ser det något annorlunda ut.

Uppsats, vsg.

starta datorn, gå o koka kaffe o gröt, gå in på mitt rum o trycka f1 sen skriva lösenord, sen gå o hämta frukosten, sen starta musik o så, logga wow o äta o sminka mey samtidigt, ok plattar håret först, mitt kaffe hinner alltid kallna, sen klär ja på mig o går till skolan/dit jag ska

vaknar, om skrållan inte redan ligger på mitt bröst så ropar jag upp henne dit, sen myser vi en stund, kramas och hon brukar alltid ge mig en morgonpuss. Sen går jag upp, lika smärtsamt varje gång, klär på mig, sminkar mig, äter frukost och slötittar runt lite på datorn en stund.

Blir väckt av hunden ca kl åtta, ibland går jag upp då ibland väntar jag på att hon ska lägga sig och somna om igen och gör själv detsamma. Ligger gärna kvar och myser ett tag i vilket fall som helst, sedan går jag upp och äter frukost (gröt eller yoghurt typ), sitter en liten stund framför datorn, fixar mig inför dagen.

Fast om jag inte har några planer händer det att jag traskar runt i pyjamas till någon gång efter lunch Rodnar

- Vaknar. Har jag föreläsning (2 dagar i veckan) väcks jag av larmet, annars funderar jag på vad klockan är. Kollar det, och somnar oftast om ytterligare någon timme. 
- Lägger mobilen i byxfickan på jeansen som ligger bredvid mig i sängen. Rullar ihop till en boll, och kastar ner i skrivbordsstolen (sängen är 4-5 meter upp), så att mobilen inte går sönder.
- ska jag duscha på morgonen tar jag på mig pyjamas (sover i regel naken) och klättrar ner. Ska jag inte duscha klättrar jag ner näck. 
- Vid dusch letar jag fram handduk, tvål, schampo, balskam, och hoppar i mina tofflor. Tar mig till de gemensamma duscharna i källaren. Väljer ett duschbås som inte är upptaget, klär av mig, duschar. Klär på mig, går tillbaka upp
- Byter till de kläder jag vill ha för dagen
- sätter mig vid datorn
- äter kanske något
- borstar tänder
- borstar hår
- går iväg till föreläsning, alternativt tar tag i andra vardagssaker.

jag går upp, duschar, borstar tänder, klär på mig, packar väska, går ut, röker på väg till bussen

men nu har jag spontanslutat röka så hela min värld vänds upp och ner, nu kan jag ju liksom borsta tänderna före duschen och stoppa in en snus i duschen. fan ett helt nytt kapitel i mitt liv.

de dagar jag går upp cp-tidigt för att passa tåget till skolan:
vaknar 5.30,kollartelefonen ett tag, tar på deo och underkläder, gör kaffe (i bästa fall en macka eller nåt till), packar ner skolböcker och sminkväska i väskan, sveper kaffet, klär på mig, går till tåget.

de dagar jag vaknar typ 3 min innnan tåget går eller strax efter:
ligger kvar i sängen, kollar telefonen, sätter på tvn, gör kaffe, slökollar på tv, sminkar, tar på deo och kläder, packar skolväskan lagar något lättare matigt, slökollar tv och går till tåget