Forumet - Morrowind VS Oblivion VS Skyrim

Morrowind VS Oblivion VS Skyrim

2144 0 16
Jag spelade massor av Morrowind när det var aktuellt, det har en speciell plats i mitt hjärta.

Ärligt talat så hade Morrowind en del problem, framför allt så var striderna stela och monotoma. Men känslan i Morrowind, miljöerna, musiken, stilen. Jag tycker på nåt sätt att det exekverats bättre än både Oblivion och Skyrim, även om jag gillar dem också.

Morrowind hade ett system där du hela tiden blev bättre på det du gör mycket, det är något jag saknar i de nya spelen.

Spana också in:

Jag har aldrig spelat Morrowind men jag skulle väldigt gärna göra det, Jag har spelat Oblivion men jag tröttnade på grafiken eftersom träden typ följer en. Jag har Skyrim nu och det är nice men dock så spelar jag det inte så mycket och jag gillar grafiken och hur allt är uppbyggt, det finns en logik i det hela (i Skyrim).
Dock så spelar jag gärna alla tre versioner om de skulle ha Skyrim-version och om de gjorde om saker och ting så att borgar är logiskt uppbyggda m.m.
Oblivion är så pass litet tycker jag. Det kändes som om det bara var ett litet extraområde och inte ett helt spel. Skyrim har jag inte testat, kommer inte det heller. Morrowind spelade jag när jag var ett barn så det är den bästa upplevelsen jag har utav dom. Det var en känsla med ett sådant spel där man rörde sig så pass fritt och gjorde vad man själv önskade utan att följa en specifik riktning fram till mål.
Skyrim var rätt shitty vid release, men nu med patches och mods skulle jag lätt vilja säga att det är det bästa i serien. 
Oblivion är bra det med, men rätt tråkig atmosfär och dåligt levelingsystem. 
Morrowind har bäst atmosfär och jag gillar att det finns fler skills/armortyper och sånt. Däremot märks det lite för väl att det har en del år på nacken, även med mods för view distance och annat. En klar andraplats. 
Daggerfall var alldeles för jobbigt då jag behövde DOSBox för att ens kunna köra det, och sen var det bara 640*480 eller nåt sånt. 
Arena har jag aldrig testat.