Forumet - Motion för att innehållsförteckningar skall lista kött

Motion för att innehållsförteckningar skall lista kött

1309 0 10
Om ni är som jag så händer det ibland att ni köper halvfabrikat som pulversoppor och -såser ibland, och även om man lusläser innehållsförteckningen (vilket man oftast gör) så blir man vid förtäring förfärad över att det smakar kött.
Som det ser ut idag så kan exempelvis köttbuljong/extrakt användas och enbart listas under meningslösa paraplybegrepp som (naturliga) aromer och liknande nonsens, vore det inte bättre för alla om de helt enkelt angav om kött använts och vilken typ av djur då det finns fler människor än bara muslimer som vill undvika det ena eller andra av olika skäl.

Det värsta exemplet var när jag köpte en påse pepparchips som innehållsförteckning till trots smakade starkt av kött, jag kollade upp det på tillverkarens hemsida och där, till skillnad från påsen, listade de "köttbuljong"/buljongextrakt eller liknande, ett ilsket mail senare fick jag det felinformerade och arroganta svaret att "all vår köttbuljong är vegetarisk".

Så tack till 2 generationer bakåt för att ni bekämpat "onaturliga" aromer och gett oss en värld full med förtäckt kött, det är dags att kräva att denna nonchalans upphör och kräva att de listar när en produkt innehåller animalier.

Spana också in: