Forumet - Motivation till att börja rita igen

Motivation till att börja rita igen

672 1 3
Jag vet att förut så kunde jag spendera ganska långt tid framför en teckning och få dit många små detaljer, även försöka skapa det perfekta ”verket”. Dock har jag aldrig riktigt gjort färdigt en teckning utan lämnat den mitt i processen för att jag tappat intresset helt enkelt.  Även om jag varit väldigt dålig sedan födseln på att göra klart sådant som jag en gång velat lägga ner energi i så har jag bara blivit ännu sämre det senaste halvåret. Nu mer kan jag kan inte ens sätta mig vid ett papper och rita ett endaste streck utan att bli mentalt ansträngd. Finns det någon som har tips på hur man kan börja rita igen och även hur man ska orka göra färdigt teckningarna? 

Anonym_HjälpMig99: Jag vet att förut så kunde jag spendera ganska långt tid framför en teckning och få dit många små detaljer, även försöka skapa det perfekta ”verket”. Dock har jag aldrig riktigt gjort färdigt en teckning utan lämnat den mitt i processen för att jag tappat intresset helt enkelt.  Även om jag varit väldigt dålig sedan födseln på att göra klart sådant som jag en gång velat lägga ner energi i så har jag bara blivit ännu sämre det senaste halvåret. Nu mer kan jag kan inte ens sätta mig vid ett papper och rita ett endaste streck utan att bli mentalt ansträngd. Finns det någon som har tips på hur man kan börja rita igen och även hur man ska orka göra färdigt teckningarna? 
Jag tycker du ska ut på nätet för att få lite inspiration kanske? byta idéer med nån som har samma intresse? lyssna på musik som ger dig inspiration/kolla på bilder/klipp?

Jag håller själv på med en 80s moodboard och ännu så har jag gjort 1(andra på väg) och den första blev så där.Men de som har sett den tycker tydligen den är bra.Och det blir man glad över att höra såklart. Men jag vet hur svårt och jobbigt det kan vara.. Jag har många gånger tänkt, äh nu ger jag upp.. Men sen går ut på nätet och kollar på bilder/klipp och olika videos/pratar med folk som man kan få lite tips av. Så får man lite inspiration och man bli mer intresserad..Sen pausa ett tag och gör nåt annat emellan lyssna på musik som ger dig inspiration och ideér. 

Och just det, sen låt det ta den tid tar och vara positivt.
Du kanske ritar på för stort papper. Så jag började med bakgrunden och inte våta hela pappret utan bara bit för bit. Tittade på youtube där man lärde sig måla små fyrkanter.
Jag vill se hur målningen blir när den blir klar. Viktigt att måla två eller fler samtidigt. Målar för det är avslappnande och sedan målar jag när det är dödstråkigt om serierna är slut. Planerar tid. Förra året målade jag surrealism men nu orkar jag inte tänka så målar till någon jag kan ge. Små kort.