Forumet - Motivation till studier [shake]

Motivation till studier [shake]

4882 0 40
Hej!

Jo det är så här att jag har fått komplimentering på Kemi A/ Matte C över sommaren.

Problemet är så fort jag öppnar en sida i matteboken om ett nytt kapitel så verkar det vara så att jag inte förstår nåt, och även om ja nu seriöst skulle försöka så känns hjärnan helt slut efter man har börjat förstå lite och precis har börjat på kapitlet

Efter har pluggat lite känns min hjärna överhettat, så då vill man spela Rohan Online (mmorpg spel) och vara med sin guild och träna eller bara sitta framför datorn.

Sedan när man har tröttnat så är det dags att lägga sig för man ska gå till jobbet om några timmar.

Min fråga är: Hur lyckas ni hålla studie-motivationen??? Är det kul, är det ett måste? Kan man bara skita i allt och ta några öl och spela hela tiden?? etc.

Tips om hur jag håller min motivation uppe, för jag vill få den här saken ur vägen.

Spana också in:

LupeFiasco:

Sätt dig i ett rum där dator inte finns.
Plugga med en kompis.


Jag har en, utan honom så skulle jag fått IG. Men han vill ha sin tid för sig själv ofta.

Men jag ska prova med med att inte sitta vid en dator...problemet är att mitt hus är fullt med datorer [shake]

elinc:

Ta några (många) öl samtidigt som du pluggar. Vore kul att läsa en sådan uppsats[party]


Jo, det vore kul...men matte kemi = alkohol är ingen bra kombination [crazy]
Bajwa:

Min fråga är: Hur lyckas ni hålla studie-motivationen??? Är det kul, är det ett måste? Kan man bara skita i allt och ta några öl och spela hela tiden?? etc.


Har inget svar för dig. Måste bara påpeka att oavsett om man har intresse för ämnet, viljan att lära sig, får en miljon om man gör det + att man får dåligt samvete att inte använda tiden till det så går det inte att läsa. Det är fortfarande ett mysterium.
Bajwa:

Hur lyckas ni hålla studie-motivationen??? Är det kul, är det ett måste? Kan man bara skita i allt och ta några öl och spela hela tiden?? etc.


Jag bestämde mig för var jag vill vara om 10-15 år. Jag vill ha en schysst villa eller lägenhet, jag vill ha en blank bil och jag vill att mina ev ungar skall kunna åka till alperna på sportlovet. Jag vill inte titta på prislappar när jag handlar på Konsum och jag vill kunna köpa och göra saker som jag vill.

Det är viktigt för mig att ha kul och fetsa med polarna, men det är viktigt med en stabil framtid med, och ett jävligt bra sätt att få många möjligheter är att skaffa en bra utbildning med bra betyg.

Jag festar och dricker öl ganska ofta, men aldrig på bekostnad av studierna. Men om man pluggar 2 timmar efter skolan mån-tors så behöver iaf inte jag plugga fre-sön utan kan festa hur mycket jag vill då.

Plus att det är fett loseraktigt att ha kassa betyg, väldigt få är så korkade att dem inte KAN få bra betyg, folk är bara lata och har dålig diciplin.
Brk g:

Just nu känns det som om det bästa rådet jag kan ge dig är att skita i plugget och skaffa upplevelser i stället.


Det var det dummaste jag hört på länge. Skita i plugget är ett STORT misstag tror jag. Dessutom är det inget som hindrar mig från att åka till alperna på jul och sportlov, 2-3 veckor utomlands på sommaren, lite konserter i göteborg och annat kul för att ha kul. Jag jobbar på kvällar under terminerna och på sommaren när jag bara är hemma så pengarna brukar räcka bra med.

Slappa nu och du kommer ångra dig resten av ditt liv. Iaf skulle jag göra det om jag vaknade när jag var 30 och inte hade åstakommit någonting.
Bajwa:

Hur lyckas ni hålla studie-motivationen???


Får man uppgifter så äre det första jag gör så fort jag kommer hem eller det första jag gör efter skolan så är det klart även fast uppgiften inte skall vara inlämnat förrän flera veckor eller månader.

Är det superstora uppgifter så är det bra att man i alla fall har kommit en bit än att inte har kommit någonstans alls. Det ökar motivationen senare närmare inlämningen eftersom man inte har så mkt kvar att göra i uppgiften.

Sen när det kommer till tentor, så underlättar det väldigt mycket att man fått undan uppgifterna tidigare, så inte allt sånt får en att känna att man drunkar och sätter press. Och har man gjort uppgifterna är det lättare att komma ihåg till tentan, man får i alla fall mer tid att plugga till tentant och samtidigt mer tid åt fritiden i form av pauser i lugn o ro.
Bajwa:

Hur lyckas ni hålla studie-motivationen??? Är det kul, är det ett måste? Kan man bara skita i allt och ta några öl och spela hela tiden??


För att orka med studier på alla nivåer måste man ha ett mål att jobba mot. För mig är målet ett givande arbete när jag är färdigutbildad. Jag hatade också Kemi på gymnasiet men jag tvingade mig igenom skiten för att komma närmare mitt mål. Allt är helt enkelt inte roligt här i livet och när man går på gymnasiet är det full tid att växa på sig lite och bita ihop fast det tar emot.

Låter ju som att du egentligen inte vill plugga naturvetenskapliga ämnen? Kanske har du inte valt rätt linte eller nått? Att plugga skall kännas rätt, annars är det faktiskt bättre att ta något basic jobb.

Själv var jag sjukt skoltrött efter gymnasieit och började arbeta på en fabrik. En månad, så lång tid tog det mig att inse att "fan, ska jag jobba med sånt här hjärndött skit resten av livet tar jag hellre livet av mig"
Andy91:

Slappa nu och du kommer ångra dig resten av ditt liv. Iaf skulle jag göra det om jag vaknade när jag var 30 och inte hade åstakommit någonting.


Å andra sidan kanske man vaknar med 5 års CSN-skulder, ett jobb man egentligen inte vill ha och sin ungdom bortblåst...

Jag tog 2 sabbatsår efter gymnasiet. Gjorde lumpen vid flygvapnet. Drog iväg på en 6-månaders asienresa. Med facit i hand är det det bästa jag någonsin gjort. Jag har helt andra planer för framtiden nu än när jag gick ut gymnasiet kan jag säga. Detta innebär inte att jag är någon slacker som tänker jobba som industrijobbare/väktare resten av livet för att jag inte orkar plugga utan jag har hittat en annan civilingenjörsutbildning som är helt rätt för mig.

Så min erfarenhet är: Ta dig tid att fundera på vad du verkligen vill. Att kasta sig in på något som inte känns 100% rätt är bara dumt för du kommer att ångra dig förr eller senare. För övrigt så är det inte livsviktigt att vara färdigutbildad vid 25.