Forumet - Motivera mig till att rösta i EU-valet

Motivera mig till att rösta i EU-valet

3411 0 54
ja vill du att det ska bli svårare att få jobb eftersom folk från andra EU länder får arbeta här lagligt för mindre pengar så tycker jag att du skall rösta på dem. Vill du att vi ska ge bort 100% av vår makt istället för 60 som det ligger på nu till EU så tycker jag det. Vill du ha globalisering och mer osjälvständighet så go får it svensson

Spana också in:

svartarosen:

[rolleyes]


din okunnighet är uppenbar. vänsterpartiet vill inte ha begränsad makt till EU, dom vill inte att EU ska ha nån makt alls. socialdemokraterna sa villkorslöst ja till lissabonfördraget och är alltså till 100% för EUs maktcentralisering

högerblocken har dock synpunkter och vill begränsa EUs makt inom en rad frågor (det som mest är på tapeten är väl agrikulturbidrag)
Värdeuppgift. Är du ute och cyklar? Det enda riksdagsparti i Sverige i dag som är uttalad motståndare till EU och att så mycket mandat överförs från det svenska parlamentet till europaparlamentet, är vänsterpartiet. Vänsterpartiet röstade NEJ till Lissabonfördraget. De mest EU - vänliga partierna är högerpartierna därför att högern dominerar i EU som därav har en väldigt marknadsliberal konstitution.

Så till ämnet.

Det finns flera goda anledningar till att gå och rösta. En viktig anledning:

- Hälften av alla beslut som fattas på kommunal nivå påverkas av EU. Det är ett bevis på hur tätt inpå våra liv EU kommer. Det handlar om ditt liv, om vår gemensamma framtid. Det spelar roll vem som har makten i EU. Det spelar roll för dina framtidsutsikter. Politik handlar om vår framtid och hur vi vill forma den. Man brukar säga att usla politiker väljs av goda medborgare som inte går och röstar.

Att rösta krävs inga ingående kunskaper. Det är en fråga om värderingar, och du kan med elementära kunskaper om partiernas ideologi orientera dig fram till det bästa valet för dig.

Vänligast
Robin
Sacru:

Värdeuppgift. Är du ute och cyklar? Det enda riksdagsparti i Sverige i dag som är uttalad motståndare till EU och att så mycket mandat överförs från det svenska parlamentet till europaparlamentet, är vänsterpartiet. Vänsterpartiet röstade NEJ till Lissabonfördraget.


ja, men personen i frågan hävdar MINDRE makt inte INGEN makt, köp ett lexikon och lär dig ordens innebörd, högerblocket är utan tvekan dom som vill begränsa EUs makt, gå in på folkpartiets hemsida o läsa alla hundratals sidor som behandlar EU:s inflytande över jordbruket.
svartarosen:

Ingen makt alls är mindre än vad dom har nu pucko.


då har dom ingen makt alls. som att säga: jag vill ha en mindre militärstryrka. o säga att man är emot att ha militär. meningens ordval gör det alltså för personen bindande till att vara för ett EU

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Hell_man:

Vänsterpartiet var emot EU redan från början


ja, alltså emot EUs makt, inte att den ska begränsas.