Aviseringar
Rensa alla

Motivera mig till att rösta i EU-valet


Ämnesstartare

Nämn några goda skäl till varför man ska göra det. Kan inte komma på ett enda. Inte något skäl som är tillräckligt bra för att få mig att avsätta ledig tid till att gå och rösta i alla fall.


   
Citera
Ämnesetiketter

ja vill du att det ska bli svårare att få jobb eftersom folk från andra EU länder får arbeta här lagligt för mindre pengar så tycker jag att du skall rösta på dem. Vill du att vi ska ge bort 100% av vår makt istället för 60 som det ligger på nu till EU så tycker jag det. Vill du ha globalisering och mer osjälvständighet så go får it svensson


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Nej du borde inte rösta, lämna det till oss pros som faktiskt förstår oss på politik.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

fuck eu


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

För att man inte har något bättre för sig

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -

För att piratpartiet vill att du ska göra det


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

För svenska folkhemmet (junilistan) i EU


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Mindre makt åt EU!

Vänsterpatiet


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

that's why


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Hell_man:

Mindre makt åt EU!

Hell_man:

Vänsterpatiet

ehm, vänsterpartiet vill inte ha mindre makt till EU, låter som nått du saxat från högerblocket


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

värdeuppgift:

ehm, vänsterpartiet vill inte ha mindre makt till EU

[rolleyes]

värdeuppgift:

låter som nått du saxat från högerblocket

[rolleyes]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

onödigt att rösta om du inte vill det

så rösta inte om du inte vill det och inte är motiverad


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

svartarosen:

[rolleyes]

din okunnighet är uppenbar. vänsterpartiet vill inte ha begränsad makt till EU, dom vill inte att EU ska ha nån makt alls. socialdemokraterna sa villkorslöst ja till lissabonfördraget och är alltså till 100% för EUs maktcentralisering

högerblocken har dock synpunkter och vill begränsa EUs makt inom en rad frågor (det som mest är på tapeten är väl agrikulturbidrag)


   
SvaraCitera

Värdeuppgift. Är du ute och cyklar? Det enda riksdagsparti i Sverige i dag som är uttalad motståndare till EU och att så mycket mandat överförs från det svenska parlamentet till europaparlamentet, är vänsterpartiet. Vänsterpartiet röstade NEJ till Lissabonfördraget. De mest EU - vänliga partierna är högerpartierna därför att högern dominerar i EU som därav har en väldigt marknadsliberal konstitution.

Så till ämnet.

Det finns flera goda anledningar till att gå och rösta. En viktig anledning:

- Hälften av alla beslut som fattas på kommunal nivå påverkas av EU. Det är ett bevis på hur tätt inpå våra liv EU kommer. Det handlar om ditt liv, om vår gemensamma framtid. Det spelar roll vem som har makten i EU. Det spelar roll för dina framtidsutsikter. Politik handlar om vår framtid och hur vi vill forma den. Man brukar säga att usla politiker väljs av goda medborgare som inte går och röstar.

Att rösta krävs inga ingående kunskaper. Det är en fråga om värderingar, och du kan med elementära kunskaper om partiernas ideologi orientera dig fram till det bästa valet för dig.

Vänligast
Robin


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

värdeuppgift:

din okunnighet är uppenbar. vänsterpartiet vill inte ha begränsad makt till EU, dom vill inte att EU ska ha nån makt alls.

Ingen makt alls är mindre än vad dom har nu pucko.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Sacru:

Värdeuppgift. Är du ute och cyklar? Det enda riksdagsparti i Sverige i dag som är uttalad motståndare till EU och att så mycket mandat överförs från det svenska parlamentet till europaparlamentet, är vänsterpartiet. Vänsterpartiet röstade NEJ till Lissabonfördraget.

ja, men personen i frågan hävdar MINDRE makt inte INGEN makt, köp ett lexikon och lär dig ordens innebörd, högerblocket är utan tvekan dom som vill begränsa EUs makt, gå in på folkpartiets hemsida o läsa alla hundratals sidor som behandlar EU:s inflytande över jordbruket.


   
SvaraCitera