Forumet - Mount & Blade

Mount & Blade

268 0 34
Har slukats upp helt av det igen. Ignorerar resten av mitt liv för det.

Någon annan som spelar? Några bra mods att tipsa om? Kör ni single eller multiplayer? Spelar själv single, och innan warband körde jag Eagle & the Wolves Mod, men nu kör jag bara med Custom Commander.

För er som inte spelar är det som en korsning mellan Total War-serien och Battlefield-serien lite. Man har arméer och worldmap som Total War, men slåss i första/tredjepersonsläge i själva striderna.

Har hört massa gott om det men inte spelat själv. Det enda strategi spel jag gudadyrkar är stronghold. Helt underbart med ekonomin och religionen och moralen man kan spela på. Totally love it. (Undantaget när hela min stad brinner ner för att dom är dåliga på att släcka bränder.)
Ensamvargen:

Det enda strategi spel jag gudadyrkar är stronghold. Helt underbart med ekonomin och religionen och moralen man kan spela på.


Testade stronghold 2 ett tag, fastnade aldrig för det riktigt. Sådana spel är lite för svåra för mig, enda sådana jag någonsin blivit bra på är Pharaoh coh CivCity Rome.

Detta ligger nog dock närmare rollspel än den typen av strategispel, kanske iofs inte syntes på min beskrivning ovanför. Det har lite hintar av oblivion närmast.
Det är liksom en blandning mellan FPS, RPG och strategi.

EDIT: Även det är ett spel vi borde lana, om du kan få hit en dator det fungerar på. Kräver inte så mycket i processorkraft men drar en del RAM.

Spana också in:

Åtta:

Spelade det rätt mycket förut, men jag tycker att det blir så attans repetitivt i längden. Minns inte om jag spelade med mods, men jag tror att jag har gjort det.


Mjo, kan lätt bli lite repetetivt, men blev mycket bättre med expansionen warband i och med mycket fler quests av mer varierande natur (nu är det faktiskt roligt att spela en karaktär som satsar på vara skillad som fan på att slåss snarare än bara ha en stor armé, på grund av uppdrag som bara tillåter ett par få soldater, t.ex.).
Nu finns ju även multiplayer, som jag inte testat pga piratat spel, men ska testa när jag hittar någon att lana det med. Verkar rätt nice.

Marielle Hagblad:

Sugigt :C Försökte ta mig genom tutorialen för polearms, men den sög ännu hårdare. [sad]


Alltså man vänjer sig snabbt vid hur man slåss, tutorialsen suger dock. Dra musen åt höger och klicka - slå från höger osv.
ankzor:

erövrade hela kartan i singelplayer i warband. Ej spelat multiplayer


Oj, jävlar! Tog inte det jääävligt lång tid?

Slumpartad:

Men har jättesvårt för att typ bara plocka upp en save å köra, måste nästan spela det rätt så konstant, varje dag, om jag ska få in känslan [sad] Å det är skitjobbigt i ett spel som detta [tard]


mmm där håller jag med dig.
ankzor:

nej, inte om man är bäst som jag.


Tips? Tycker det är så jobbigt att när man INTE siegar vill man bara ha kavalleri, men när man ska siega är kavalleri värdelöst.

Gillar att Custom Commander lägger till rangers som kan göra lite alltmöjligt istället för att vara specialiserade, men är svårt att få ihop många sådana.
Slumpartad:

Alltså, de finns ju vissa från kavalleri som är ruskigt bra på fot också, tror det var Swadias ryttare.


ankzor:

hade mest swadian soldater, deras riddare pumpar både i sieges och på fält.


Ah, har spelat Vaegir mest nu, och även om jag vet att deras kavalleri är lättare trodde jag inte det var så stor skillnad.
Men är de inte fruktansvärt fruktansvärt långsamma? Vill minnas att i princip allt kavalleri har 0 athletics.

Men ska testa det iaf :)
Slumpartad:

Hatar fan det laget. Så jävla fula [tard][tard][tard] Fast deras nya hjälmar som kom med Warbands var rätt snygga!


Vaa jag gillar vaegirs. Gillar iofs Sarranid bäst, men har svårt att hålla mig därborta av någon anledning. Mamelukerna är <3 på grund av krossvapen. Älskar att dra hem 40 slavar och sälja.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Slumpartad:

Spelar ju inte så stor roll i en siege [party][crazy]


Tycker det gör en jefla skillnad eftersom det tar evigheter för dem att komma upp = de får storsponken av motståndarnas archers.