Forumet - MP's framgång bland förstagångsväljarna bl.a

MP's framgång bland förstagångsväljarna bl.a

134 0 5
I skolan så pratas det mycket om Ekologi å hur världen kan räddas med miljösmarta lösningar. Gott om "ekologism" .. men man håller sig neutral i skolorna om Liberalism och Socialism. Eftersom MP är starkast utåt att förmedla miljöpolitik i och med att de fightas med mycket färre frågor också, så tilltalar de fler som växt upp i skola där de säger "Rädda världen genom miljövänlig livsstil" osv

Det känns lite grann som att något parti får lite gratisskjuts när vi har en miljökris som skriker, som behandlas och frågeställs i skolan, elever tar åt sig och jobbar efter detta med hjärta.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Jag möter alldeles för många språkrör och sympatisatörer för MP som, självfallet är överens om sin gröna politik men deras "sido-ideologi" varierar enormt. Det har hänt att jag pratar med en kapitalist, ibland en reformist.

Skulle en röst, utan vetskap vem man plockar in i rikstagen, kommunen eller landstinget särskilt inom MP men det gäller andra partier också, kunna innebära att en kapitalist får mandat eller likväl en socialist. De ska faktiskt arbeta med andra frågor och då kanske man vill ha rätt person på så många frågor som möjligt.

Edit: Jag vill tillägga också att de fångar upp väljare från andra partier och mycket hänger på att de har utspridd politik där också. En gammal folkpartist och socialdemokrat eller vänsterpartist kan mötas i MP. Därför får de också framgång där också.

Frågeställning har jag; kan skolans miljöprofiler ha något med hur förstagångsväljare röstar?

Tror ni på en extra viktighet att personrösta, speciellt inom MP? å följdfråga; överhuvudtaget?
JohnE:

Det känns lite grann som att något parti får lite gratisskjuts när vi har en miljökris som skriker, som behandlas och frågeställs i skolan, elever tar åt sig och jobbar efter detta med hjärta.


Det är ingat snack om att MP har får en unik freeride av miljökrisen, bara namnet ger gratis publicitet. Men deras politik är också mestadels ganska vettig, även om det fortfarande finns en del stolligheter och skogsmulle idéer.

Blir dock kräkfärdig över att MP ingått allians med (V) och Mona Sahlin. Varför kunde inte MP gått med Alliansen och stärkt deras miljö och mittenprofil istället. C, Fp och MP skulle bli en bra motvikt till M och Kd. Vänstern har globalt misslyckats med sin politik, det är verkligen dags att ge andra alternativ chansen.

Spana också in:

dazed_and_confused:

Nja sen ligger ju deras åsikter om internet osv lite i tiden också.


En perfekt lyckad fiske-politik. [y]

MP bryr sig i grund och botten inte ett jävla skit om internet. Allt handlar om att locka till sig röster genom löften de aldrig kommer kunna genomföra.