Forumet - MUF: Sänk momsen på dator & Tv-spel

MUF: Sänk momsen på dator & Tv-spel

325 0 13
Taget från Flashback, som i sin tur hänvisar till Fejsbok

Rubriken säger sig självt.

Vad tycker ni om MUF:s förslag?
Kommer det påverka era spelinköp?
Fördelar/Nackdelar?

Spel är också kultur – sänk momsen!

I dag är momsen på böcker, tidningar, konserter och festivaler 6 %. Med en låg moms blir saker billigare. Böcker och festivaler är bra tycker politikerna och sätter en låg moms för att fler ska kunna köpa böcker och gå på festival.

Momsen på dator- och TV-spel är 25 %, det gör att spelen blir dyrare. DreamHack är en datorspelsfestival men har inte 6 % i moms som musikfestivaler. Det gör att DreamHack blir dyrare för deltagarna än vad det skulle behöva vara.

Det tycker vi är fel! Vi tycker att all kultur ska behandlas lika. Därför vill vi sänka momsen på spelkultur!

Spana också in:

S3ON:

Sån jävla skillnad på priset blir det inte..


Eftersom krämarna inte kommer sänka priset så blir det antagligen inte det. Däremot så borde ändå effekten under rätt förutsättningar kunna bli märkbar.

(Jag är urusel på matte så rätta mig väldigt gärna om jag har fel)

Ifall vi säger att ett spel kostar 400kr brutto och beräknar det med 25% moms (400x1.25) så kostar spelet 500kr. Med 6% moms kostar spelet 424kr. dvs. mer än 75kr eller ca 15% billigare.
Publikfriande utspel brukar vart och vartannat parti komma i jämna mellanrum. Men absolut så diggar en gamer som jag detta förslaget oavsett vem avsändaren är. Själv kommer det nog inte påverka mig så mycket då jag allt mer sällan köper en hårdkopia utan försöker att antigen ladda ner det eller köpa direkt från nätet. På så vis borde man slippa mellanhänder som momsen(?).