Forumet - Muhammed sa "kvinnor är mentalt efterblivna"

Muhammed sa "kvinnor är mentalt efterblivna"

3766 0 53
Har hört MASSA sd:are och smygrasister påstå att han sagt det här, och läst det på en islam-fientlig hemsida. Och när vi hade debatt i skolan om slöjor sa dom som var emot det att "muhammed har sagt att kvinnor är mentalt efterblivna".

Men stämmer det verkligen? Existerade ens termen "mentalt efterbliven" ca år 600? Någon mer som känner att det är någon slags dum lögn?

Jag har väldigt svårt att tänka att en krigsherre (eller vad han nu var) från mellanöstern som levde för typ 1400 år sedan använde sig av termen "Mentalt efterbliven"...
Muhammed var ju en av sin tids största feminister, i ett land med en ruggig kvinnosyn. Han gifte sig med flera kvinnor - men inte för personlig vinning utan för att de behövde en man på den tiden för att kunna ha en försörjning och inte hamna utanför samhället.

Han stakade också fram flera rättigheter, bland annat rätt till lika lön, lika jobb, etc.

Muhammed lät sina kvinnor gå omkring med burka för att de utsattes hårt av män i omgivningen - och sa att alla kvinnor iförda burka inte skulle få röras, och att de som gjorde det skulle svara för honom. De gjorde det helt frivilligt, påstår man också.

Han lät också hans fruar leda soldater i krig - delta i strategiska möten och planera slag och hjälpa tilll att styra staden.

Detta enligt min religionslärares berättelse om honom.

Spana också in:

Mattias94:

Enligt budhisterna har alla människor lika värde (typ den enda religonen som åtminstone är fredlig, alla andra vill bara ha krig och annat jävelskap...)


Å andra sidan anser de att livet är grunden till allt lidande och strävar efter att helt sluta existera, så man borde nog inte ge dem alltför mycket cred.
McLuver:

Existerade ens termen "mentalt efterbliven" ca år 600? Någon mer som känner att det är någon slags dum lögn?


Klart den termen existerade. Men däremot så står det i koranen att om din fru inte lyder dig får du slå henne. Ja, min kompis har läst koranen, så kom bara med invändningar om du faktiskt har läst koranen.
Kvinnan får även tillrättavisa handgripligen om hon har rätt eller blivit orättvist behandlad, så båda följer samma regel.
Och jag har ingen kompis som har läst Koranen, jag har själv läst den.

Något annat som kan vara kul att nämna är dock något som ofta tas upp i den muslimska kulturen-
Ifall det blir skilsmässa så ska kvinnan få en viss summa pengar (som man har kommit överens om innan giftermål) för att kvinnan ska kunna klara sig tills hon får en ny man typ.
För kvinnan ses fortfarande väldigt ofta som en person som ska vara hemma.
Detta är inte säkert att det gäller i precis alla muslimska hushåll, jag talar endast av egen erfarenhet!
Så djävla extralöjligt med tanke på att alla djävla SD-puckon är supersexister själva, de typ sitter och säger att muslimer förtrycker kvinnor för att de "måste" ha slöja, sen går de hem och sätter sig och runkar till MTV med ena handen och dricker Kung med den andra medan flickvännen lagar mat och ungen skjuter luftgevär på bilder på negrer på bakgården.
McLuver:

sd:are


oj en sdare sa det, det måste vara sant!
egentligen så diskriminerar alla religioner kvinnor.

Så här står det i bibeln

”Din åtrå skall stå till din man, och han skall härska över dig.” (1 Moseboken 3:16)

”Varje mans huvud är Kristus; och en kvinnas huvud är mannen; och Kristi huvud är Gud.”

Det flesta har fått fel bild av Muhammed.
Det finns massa böcker& citat som kända personen skrev om honom.
Det borde man läsa [no-no]Mahata Ghandi skrev;


"I wanted to know the best of one who holds today's undisputed sway over the hearts of millions of mankind....I became more than convinced that it was not the sword that won a place for Islam in those days in the scheme of life. It was the rigid simplicity, the utter self-effacement of the Prophet, the scrupulous regard for his pledges, his intense devotion to this friends and followers, his intrepidity, his fearlessness, his absolute trust in God and in his own mission. These and not the sword carried everything before them and surmounted every obstacle. When I closed the 2nd volume (of the Prophet's biography), I was sorry there was not more for me to read of the great life."

osv osv osv osv-

synd att median tar över hela tiden [no-no]