Forumet - Munherpes + Feber?

Munherpes + Feber?

1170 0 5
Jag har aldrig haft någon slags herpes innan, men börjar misstänka det nu. Jag har en flickvän och det lär ju antagligen vara hon som smittat mig, men bryr mig inte alls för mycket [smile]

Men nu är det så att jag haft feber i fyra dagar, allt från 37,5-39,8C. Jag hade hosta, ont i huvudet, fast jag hade inte så mycket rysningar eller muskelvärk av feber, ingen snuva, så det känns lite märkligt..

Nu när jag kollade på mina läppar i spegeln så såg jag att jag fått små vita knottror i mungiporna (inte jättemycket) och kanske att vad jag trodde var en finne kanske är ett utslag(?) men den gick o klämma som vilken finne som helst ^^

Jag har sneglat på om det kan vara fordyce körtlar också, det kan vara en möjlighet. Men eftersom 70-90% av svenskarna har munherpes så antar jag att jag fått det [crazy]

(Obs, vi har inte haft oralsex, men vaginalt sex ^^ )

Men kan man verkligen få feber av Herpes typ 1 i munnen?
selker:

Men kan man verkligen få feber av Herpes typ 1 i munnen?


Nej men du kan däremot få munsår/svinkoppor och kanske även herpes, när du är förkyld då kroppen blir mer lättmottaglig då. Jag brukar få munsår när jag är förkyld men då är det bara liksom torrt i mungipan och sen blir det ett litet, skulle inte kalla det sår, men det är rött och flagnar lite - blöder aldrig. Jag skulle gissat att det du har var munsår om deti nte vore för blåsorna och jag tycker verkligen att du ska gå till vårdcentralen och kolla upp vad det är. Är det svinkoppor måste det behandlas, likaså om det är herpes.

Gör det ont på blåsorna?

Spana också in:

Den där finnen var nog ingenting, har dock en feber igen på 38C, men det kan ju även vara av hostan. (Jag får även huvudvärk och blir trött, då brukar jag få febern verkar de som..)

Men de är väldigt små knottror, ungefär 0,5-1mm stora, gulvita,så sitter de i ett band på vardera mungipa, nästan på insidan av läpparna och de gör inte ont.

Men får väl gå till vårdcentralen/läkaren o kolla upp mig snart, har ju vart så här sen i onsdags.. Känns ju lite konstigt att ha feber till och från i 5 dagar med bara hosta och huvudvärk.