Forumet - Munken som sålde sin ferrari

Munken som sålde sin ferrari

340 0 0
En arrogant värsting till stjärnadvokat, Julian Mantle, bränner ljuset i båda ändar och får en hjärtinfarkt i rättssalen. Tre år senare dyker han upp igen, totalt förändrad. Från att ha varit femtiotre år och sett ut som sjuttio är han nu tre år äldre, men ser ut som trettiofem. Under sin frånvaro har han nämligen vistats i en liten bergsby i Himalaya tillsammans med ”the Sagers of Sivana”. Dessa visa män (och kvinnor) är ett gammalt folk som känner till hemligheten med ett upplyst, lyckligt, framgångsrikt liv. Under en lång natt berättar han om sitt nya liv och om nyckeln till upplysning för vännen och kollegan John.

För er som vill ha motivation till att börja leva i nuet så rekommenderar jag denna bok starkt. Den har gett mig många "AHA-upplevelser". Visste du att 95 % av det tankar du hade igår har du idag. Boken tar upp mycket intressant fakta om hur vi människor tänker och lever.

Många fina citat som tex...

"Tankekontroll är nyckeln till ett lyckligare liv. De flesta människor inser inte vilken kraft deras tankar har. Vi har alla samma råmaterial – skillnaden är bara hur vi tar vara på den och använder den"

"Det är först när du lärt dig älska dig själv som du kan älska andra fullt ut."

"Underskatta aldrig kraften i enkelheten"

"Han hällde tills koppen var full – men han slutade inte. Teet började rinna över kanten på koppen, ner på fatet, över kanten på fatet och ner på fruns dyra persiska matta. Ja – det rann över.
Men precis som koppen verkar du vara full av dina egna uppfattningar.
Hur ska det kunna få plats något mer – om du inte först tömmer koppen?"

Tråden har inga svar… än.