Forumet - Muntliga nationella i engelska åk9

Muntliga nationella i engelska åk9

4497 0 24
Jag vet att det säkert finns jättemånga trådar om det här men.. jag är jättenervös inför muntliga nationellaproven i engelskan, nästan värre än matten.
Grejen är den att jag kan engelska ganska bra men att jag kom i en gruppsom jag inte trivs i. Jag känner typ inte människorna.

Vi hade ett test, typ ett gammalt nationellt engelskt muntligt, och jag sa bara "yes", "no" och det är ju så man inte får säga!

De i min grupp är liksom superbra, och det bidrar väl till att jag är jättenervös och har världens ångest och blir röd som en tmomat :(((, jag tror läraren satte mig i den gruppen med meningen. Hon hatar mig!

Men kan någon säga några tips på vad jag ska tänka på för att inte vara så nervös och känna mig säker, eller hur man ska säga?
Eller hjälp mig, är nationella muntliga proven i engelska svåra?
Ska oxå göra dedär snart, denna veckan typ. Är precis lika nervös som dig och tror alla andra också är det, jag har gjort detta förut i 8an på "test" för att bara prova på det, tro mig alla i gruppen blev så jävla röda haha :) även jag! Och jag HATAR det. Men alltså det är jobbigt 10 minuter, men sen rullar det på och det är fan bara skoj sen! Sen efteråt åh du förstår inte vilken lättnad, ge dig fan på att du klarar det och underskatta inte dig själv. När det väl gäller, så loovar jag dig att du kommer klara det sjukt bra.

Spana också in:

eoww:

Eller hjälp mig, är nationella muntliga proven i engelska svåra?


Nej, fast det beror såklart på vad man jämför med.

Hursomhelst, kommer ihåg när jag skulle göra det. Var i exakt samma sits som du: blev nervös och tomatröd i ansiktet. Det hade jag inte behövt. Om man tänker på det sådär ångestfyllt så blir det bara...bajs (för det var så jag gjorde).

Huromhelst, jag tror att du kommer att göra mycket bra ifrån dig. Några tips...hmm...förbered dig med lite färdigt inövade meningar som du kan börja med. Har du en början så kommer du välidgt långt :)
Ta och försök att prata engelska med dina vänner/familj, även om dom inte pratar på eng så kan du göra det. Du kommer att vänja dig att prata mer vardagligt, vilket gör det hela mer avslappnat.

Ta och skriv upp ett arbete av något intresse och berätta om det till vänner/familjen, ta kritik. Sen när ni får ämnet på provet vet du ungefär hur du kan bygga upp det och tala om det.

Ta och drick ordentligt innan provet så inte halsen är torr, men inte så mycket att du måste iväg på toa mitt i! [smile]
Horrorshow:

Jag måste blivit totalt förstörd av det provet, kan inte alls påminna mig om att jag ens gjort muntligt nationella i engelska. Eller är detta något nytt påfund?


Näe, det tar bara en kvart så det är inte värt att komma ihåg. Man gör det i 9:an och i EngA på gymnasiet. Kom först inte ihåg jag gjort det i 9:an men sen fick jag en flash när jag satt där å inte sa nått för var för dålig på engelska. Fast va för bra kompis med läraren så han bara skratta åt mig å skrev G [blush]
ChickiBull:

Näe, det tar bara en kvart så det är inte värt att komma ihåg. Man gör det i 9:an och i EngA på gymnasiet. Kom först inte ihåg jag gjort det i 9:an men sen fick jag en flash när jag satt där å inte sa nått för var för dålig på engelska.


Gymnasiet minns jag, men tycker att jag också borde fått en flash nu när det kommer på tal, var fruktansvärt rädd för min lärare rent generellt så jag borde haft någon form av ångest tycker jag.