Forumet - Musik eller Teater?

Musik eller Teater?

468 1 0

Hej!

Jag börjar gymnasiet till hösten och har valt estet: musik. Problemet är väl att jag inte riktigt vet om jag vill gå musik då jag har börjat fundera mer och mer på att gå teater. 

Jag tycker att det är kul med musik och jag gillar att sjunga och spela och så, men jag vet inte om jag är tillräckligt intresserad eller begåvad nog för att gå musik. Jag är rätt kass på alla instrument, men jag sjunger helt okej.(Inte alls dålig, men inte så jävla bra heller.) Alla musikare jag har träffat är antingen överjävligt begåvade, enormt intresserade eller halv-kassa med ett självförtroende som skulle kunna ta dem till månen och hem igen. Bör ju nämnas att jag inte har särskilt högt självförtroende.(Jag älskar dock att stå på scen, men vägen dit brukar bli lång) Jag har varit på PRASO med en musikklass en gång(de hade dock inga musiklektioner den dagen, så de lämnade mig på diverse andra musiklektioner med diverse andra musikklasser istället) och gick hem den dagen med väldigt blandade känslor. Visserligen så verkar det som ett väldigt bra och kul program, men jag har en känsla av att jag bara skulle gå runt och känna mig nervös och eländig hela tiden... förstår ni??

Sen så var det ju teater...

Jag är rätt så kreativ och konstnärlig av mig och tycker verkligen att det är skitkul att agera och spela teater.  Det skulle säkert vara riktigt roligt att gå teater och få lära sig mer. Jag är väldigt säker på att jag vill gå något estetiskt och har funderat mycket på teater även tidigare. Det känns dock som att jag skulle sakna musiken på något sätt om jag nu byter till teater i höst.. :/ Typ ångra ögonen ur mig för att jag bytte ^^

Musikal är inte ett alternativ. (Även fast jag dansar balett väldigt flitigt och tycker att dans är ljuvligt) Jag tycker inte alls om skolan där musikal-programmet finns och är säker på att jag aldrig skulle kunna trivas där. Musik och Teater finns på en annan skola, som jag tycker oerhört mycket om och har besökt flertalet gånger bara för den härliga atmosfärens skull.


Någon här som går/gått Musik eller Teater och kan komma med något smart??

uugghhh... jag vet inte vad jag ska göra.

(Är det väldigt problematiskt förresten om man vill byta linje direkt på hösten? Kan man ens göra det direkt om man är säker på att man vill byta? Jag vet ingenting om någonting...)

Jag har säkert glömt något, men ja ja..

Vore jättebra om jag kunde få lite klarhet i det här.

Tack.


Tråden har inga svar… än.