Forumet - Musikhjälpen 2015

Musikhjälpen 2015

3808 0 56
Nu har årets programledare för Musikhjälpen presenterats! Gina Dirawi, Linnea Henriksson och Kodjo Akolor blir det som träder in i buren den 13 december.

3604564_2048_1152.jpg?preset=article

I år riktar Musikhjälpen ljuset mot klimatrelaterade katastrofer med temat ”Ingen ska behöva fly undan klimatet”. Årets insamling går till förebyggande insatser för att fler människor världen över ska överleva och inte behöva lämna sina hem på grund av katastroferna.

Spana också in:


Lounge:
Hur då menaru?
Först måste man förstå att musikhjälpen och liknande välgörenhetsinsamlingar knappt gör någon nytta överhuvudtaget då pengarna bara är en droppe i havet i jämförelse med vad som hade behövts för att hjälpa på riktigt. Inte minst så är det en droppe i havet i jämförelse vad staten kan och bör ge till välgörenhet.

Kändisarna som medverkar och de som ligger bakom, dvs SR, är samtidigt en stor del till varför Sverige i detta nu skär ner miljardbelopp från bistånd. Så samtidigt som dessa rika kändisar kommer sitta i radio, leka goda, och uppmana vanligt folk att ge pengar så stödjer de en politik som skär ner miljardbelopp från välgörenhet.

Kvar bakom godhetsfasaden blir istället ett enda stort medialt skådespeleri där hycklande kändisar är med för att få bra PR och där innerstadsmänniskor, som några veckor senare ska lägga tusentalskronor på skit till julklappar, ger några hundralappar för att lugna samvetet och samtidigt kunna känna att de tillhör de "goda" i samhället.

 Jag spyr på hela grejen. 
Gillar dock hur SR tänker med att ta in en person som uttryckt antisemitiska åsikter som programledare. Följer SRs anställningsprofil utmärkt.

Höger? Nej tack!
Invandringskritiker? Nej tack!
Islamistkritiker? Nej tack!
Du gillar att kalla invandrare till höger för husnegrer? Välkommen till tankesmedjan!
Du är våldsbejakande vänsterextremist? Välkommen till ekot!
Du är antisemit? Välkommen till Musikhjälpen! 

mens:
att Israel går att jämföra med nazityskland? helt fel är det väl inte kanske men ja dumt att som public serviceanställd uttala sig om sådant
Att jämföra Israel med Hitler är att bagatellisera förintelsen extremt mycket, men nödvändigtvis inte antisemitism i min värld. Däremot har Gina uttryckt stöd och tipsat om en antisemitisk bok som bygger på klassiska antisemitiska konspirationsteorier. Judar styr världen, förintelsen är en myt osv. Författaren har samtidigt kopplingar till nynazism.