Forumet - muslim med atheist?

muslim med atheist?

1179 0 9
ok så killen jag gillar/e på g me?  är muslim medans jag är atheist. är det okej inom islam att vara tillsammans med en icke troende? är orolig över vad hans familj kommer tycka om mig pga en vän som blev tillsammans med en religös och familjen tycka inte alls om henne, dock inte muslim men ja…

chokladboll: ok så killen jag gillar/e på g me?  är muslim medans jag är atheist. är det okej inom islam att vara tillsammans med en icke troende? är orolig över vad hans familj kommer tycka om mig pga en vän som blev tillsammans med en religös och familjen tycka inte alls om henne, dock inte muslim men ja…

Det är mycket möjligt att killen du är på g med, att hans familj inte kommer att tycka om dig. Dessutom kan du förvänta dig att killen kommer att tvinga på dig och era kanske framtida barn kommer att bli muslimer. Vill du att dina barn ska kunna välja sin religösa tro fritt då bör du inte bli ihop med en muslim.
En del muslimska familjer håller på med hedersvåld och annat hemskt så du bör vara försiktig och tyvärr nog inte ha särskilt höga förhoppningar om den killen.

Spana också in:


chokladboll: ok så killen jag gillar/e på g me? är muslim medans jag är atheist. är det okej inom islam att vara tillsammans med en icke troende? är orolig över vad hans familj kommer tycka om mig pga en vän som blev tillsammans med en religös och familjen tycka inte alls om henne, dock inte muslim men ja…
Beror på hur hårt troende han och hans familj är. Det kan vara allt mellan "helt okej" till "absolut inte med en ateist".

Om man ska vara lite tydligare. Enligt islamsk lag får en man gifta sig med en kvinna med abrahamistisk tro (kristen & judinna). Inte ateister (vilket är förståeligt eftersom dessa i princip inte fanns när koranen författades). 

Det vill säga att det ni gör är inte godkänt, om föräldrarna/släkten tror strängt på Islam. Han kommer nog att be dig att konvertera till hans religion. 

Sedan undrar jag lite hur det kommer sig att du inte kunde förutse kulturella/religiösa krockar genom att ingå ett förhållande med en person av en annan kulturell/religiös bakgrund. 

Har du en uppdatering T.S?