Forumet - Muslimer begår nya hatbrott

Muslimer begår nya hatbrott

4103 0 16

I Malmö händer det att judar attackeras och kränks. Somaliska Mona Walter konverterade till Kristendomen i Sverige, och nu lever hon dödshotad av svenska muslimer. Mona skriver att hon vill ''försöka rädda mitt folk från islam''.

www.dagen.se/vardag/mona-ger-mod-at-kristna-somalier/

Är det en slump att muslimer begår dessa brott? Nej.

Är det en slump att många sverigedemorkater har uttalat sig rasistiskt? Nej.

Återigen visar detta att precis som Avpixlat är präglat av hat och hot om våld, och precis som rasister och homofober dras till sverigedemokraterna, så är också islam en grogrund för hat. Men få vågar diskutera detta. Muslimer är en utsatt grupp. Dessutom är de religiösa. Många anser att det är okej att vara intolerant - men bara om man är religiös.

Kristendomen är knappast ett bättre alternativ, eftersom det bästa alternativet är att vara ateist, men svensk kristendom (specifikt svenska kyrkan) är nog den bästa religionen av dem alla.

Icke organiserad religion är nog den bästa av dem alla, om man ska diskutera vilken religion som är "bäst". Ja, visst är det en känslig fråga, och det borde det inte vara. den är känslig för att den monopoliseras av sd, och just det gynnar sd/dylika. det blir en ond cirkel. jag vet inte vad jag ska säga om den saken i övrigt

Spana också in:


presidente:
Varför fördrev Muhammed judarna då?
sumayyah (en martyr i islam) fick ett spjut uppkörd genom hennes privata del, muslimer blev torterade och förtryckta på den tiden

Muhammed hade freds-kontrakt med dom Judiska stammarna på den tiden, tills dom slöt kontrakt med Islams fiender 

Det står i koranen att man ska respektera andras religioner och övertygelser, i trosfrågor ska tvång aldrig förekomma

Storchen84: 1. Vad baserar du detta på?
En del verkar tro att kristendomen är en homogen tro. Svenska Kyrkans kristendom är en SÄRART - men på ett BRA sätt. Detsamma kan du inte säga om kristendomen i England, USA, och många, många andra länder. Svenska kyrkans tro är extremt präglad av det sekulära samhällets värderingar. svenska kyrkans syn på abort, och homosexualitet, te.x. är inte förenlig med kristendomen i stort.  De flesta kyrkor tar avstånd från både likkönade giftemål och regnbågsjesus. Kristendom för många svenskar innebär något mysigt. Kristna traditioner, som tex julafton, giftemål, eller begravning... men svenskar i allmänhet är långt ifrån religiösa. Det är därför svenska kyrkan har förändrats. Det fungerar nämligen inte att ha en officiel kyrka som predikar om att homosexualitet är en synd, i ett land som sverige, och samtidigt förvänta sig att kyrkan ska växa...

Storchen84: 2. Hade du varit så "anti-religiös" och "vetenskaplig" som du vill att folk ska tro att du är så hade du inte pekat ut någon religion som "bäst".
Jag är inte ''anti-religiös'' och jag vill inte att folk ska tro det heller.
Svenska kristendomen (svenska kyrkan) är den bästa religionen enligt mig därför att den är mest moderniserad. Den innehåller mest modern moral därför att som jag sa - den är präglad enormt mycket av ett samhälle som är sekulärt.
Jehovas Vittnen, Plymouthbröderna, eller kristna i USA (I USA tror för övrigt nästan hälften av befolkningen att jorden är mindre än 10,000 år gammal.)

Patrick: De flesta kyrkor tar avstånd från både likkönade giftemål och regnbågsjesus.
Du verkar inte vara så medveten om din omvärld. Du verkar inte tro att kristendomen skiljer sig från människa till människa - var man än är. Var man än är så finns den moderniserade kristendomen och det är den som är mest utspridd, det som du kallar för "svensk kristendom". Överallt - även i sverige så finns det kristna som tycker att liv är heligt, att abort inte borde tillåtas och att homosexualitet är en sjukdom. 

Är du dessutom säker på att det är rättvist att jämföra USA med Sverige? USA är trots allt något större än Sverige och därför finns det också liiiite mer utrymmen för extrema kristna "sekter".

 Att jämföra USA och Sverige är fel, det du i sådana fall får jämföra är USA med Europa eller någon delstat i USA med Sverige, fast det är inte heller rätt då vissa delstater är mer extrema än andra.
Patrick: Jag är inte ''anti-religiös'' och jag vill inte att folk ska tro det heller.
Är det därför du skrivit saker som att all religion borde bekämpas och att religiösa inte ska få komma till Sverige?SoverDu är till största delen islamofob, det vet jag. Men jo, du har faktiskt skrivit att all religion borde bekämpas och att religion är vidskepelse och att man tror på nån gubbe i himlen o blablabla. Så jo, du är emot religion - och att då säga att en viss religion är "bäst" är lite som att vilja äta upp kakan samtidigt som man ändå vill ha kvar den.


Hjärta