Forumet - Muslimer i Syrien förbjuder alla croissanter

Muslimer i Syrien förbjuder alla croissanter

9518 1 82

NiklasW:
Nej jag sa aldrig att jag inte hade några åsikter. Folk försökte påstå att jag, bara på grund av frågorna, tyckte att alla muslimer var dumma i huvudet och lättkränkta, vilket inte stämde. En kritisk åsikt mot Islam har jag men det behöver inte ha någonting med frågorna att göra.
nu citerar jag dig och mig själv så du kan lättare se vad jag skrivit, min kommentar handlar inte om vad du har för åsikt. 
Om du vill att folk ska sluta dra förhastade slutsatser så kanske du borde välja dina ord bättre. 

LolaRose:
Du vet mycket väl hur man tolkar dina frågor. 
Din källa säger så här i början: A sharia committee in the rebel-held region of the Syrian city of Aleppo has banned croissants as symbols of “colonial” oppression. Syria is a former French colony, so some there apparently associate this culinary symbol of Frenchness with France and with imperialism more generally. They specifically targeted croissants, al-Arabiya reports, because the pastry’s “crescent shape celebrates European victory over Muslims.”
Jag tolkar att "ilskan" över croissanterna handlar mer om att syrien var en fransk koloni än att de kränker islam, hade islam varit det stora problemet så hade alla muslimer rasat mot croissanterna och så vitt jag vet så har de inte det.