Forumet - Muslimer ser Jesus i drömmar och syner

Muslimer ser Jesus i drömmar och syner

2229 0 26
Tidigare skrev jag ett inlägg om kristna som varit på besök till himlen och helvetet (http://ungdomar.se/forum.php?thread_id=258589 ). Jag konstaterade att inga muslimer vittnar om sådana besök. Men nu hittade jag istället muslimer som vittnar om att de sett Jesus i drömmar och syner! Exempel på sådant nedan.

Varför finns det inga upplevelser, syner, drömmar som talar för att Islam skulle vara sann? Men vänta lite, hade inte profeten Muhammed visioner av en ängel? Tyvärr tror jag inte dessa visioner var från Gud och jag har bibeln som stöd för det:
"Ändå är jag inte förvånad! Satan kan förvandla sig till en ljusets ängel, "
http://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20cor%2011:14;&version=44;

Jag har kommit fram till följande:
1) Det finns kristna som vittnat om att de besökt himlen och helvetet.
2) Det finns muslimer som sett Jesus i syner och drömmar och sedan konverterat till kristendomen.
3) Således tror jag att Islam är en av världens största lögner och att Kristendomen är sann.

Muslims Finding Christ Through Dreams
http://www.charismamag.com/cms/news/archives/122308.php

From Dreams to Reality
Five Remarkable Testimonies
http://www.morethandreams.tv/

Muslim in West Africa Led to Christ through a Dream
http://www.assistnews.net/Stories/2007/s07060059.htm

Muslim med dröm om Jesus blir kristen
"Det är jag som är vägen till Gud", svarade Jesus i drömmen."
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=150847

How ex-muslim Nabeel found Jesus is Lord,Trinity is True - (Part 1/2)I SAW JESUS! - pakistani muslim Gulshan Esther 's story (1)Muslims on West Bank (Palestine) SAW Jesus ChristJesus raised a former muslim woman from the deadA Muslim Imam was HEALED by Jesus ChristTvå 8-åriga kristan bad för sjuka muslimer och Gud helade demMuslim Woman Comes to US and Has A Vision of Jesus!!
Herjarn:

Precis på samma sätt som folk kan visa hur dom konverterat till vilken religon eller livsåskådning som helst så finns det ingen relevans med detta ?


Givetvis kan folk berätta om då de konverterat till vilken religion som helst. Jag förstår inte riktigt varför du inte tycker det är relevant att folk vittnat om besök till himlen eller helvetet. Att vittna om att man konverterat är ju inte samma sak som att vittna om något övernaturligt man varit med om. Att kristna vittnar om att de varit till himlen och helvetet men inte muslimer vittnar om det är mitt argument för att kristendomen skulle vara sann.

Spana också in:

marcus1987:

Att kristna vittnar om att de varit till himlen och helvetet men inte muslimer vittnar om det är mitt argument för att kristendomen skulle vara sann.


Eller så sitter det i att kristna helt enkelt är mer lättpåverkade och tror att vilken hallis som helst är ett besök i himmelen eller liknande. Detta gör inte på nått sätt att kristendom vore sann. Precis lika lite som att om jag ser FSM så gör det inte honom mer sann.
Herjarn:

Eller så sitter det i att kristna helt enkelt är mer lättpåverkade och tror att vilken hallis som helst är ett besök i himmelen eller liknande.


Har du en vettig idé varför kristna skulle vara mer lättpåverkade och tolka hallucinationerna som verkliga besök? Eller är det enbart en bortförklaring för att få bort möjligheten att det skulle vara frågan om verkliga besök?

Herjarn:

Precis lika lite som att om jag ser FSM så gör det inte honom mer sann.


Det flygande spaghettimonstret VET VI att påhittat och inte finns eftersom det hittades på år 2005: "Det flygande spaghettimonstret (engelska Flying Spaghetti Monster, FSM) är gudomen i en satirisk religion. Den skapades av Bobby Henderson år 2005..."
http://sv.wikipedia.org/wiki/Det_flygande_spaghettimonstret
Således kan man anta att ett verkligt sådant monster inte finns.

Men det är svårare att vara lika säker på om Gud inom kristendomen finns eftersom bibeln skrevs för över 2000 år sedan.Ddet är svårare att ta sig en titt så långt tillbaka i tiden och se vad som verkligen skedde än något som skett år 2005.
marcus1987:

Således kan man anta att ett verkligt sådant monster inte finns.


men finns exakt lika mycket bevis för båda delarna. Båda har varsin bok. Så du kan inte påstå att det är mindre verkligt.
marcus1987:

bibeln skrevs för över 2000 år sedan.Ddet är svårare att ta sig en titt så långt tillbaka i tiden och se vad som verkligen skedde än något som skett år 2005.


Hade något av delarna i bibeln skett så hade man kunnat se det. Tillex syndafloden hade haft stora empiriska bevis eller hur ?marcus1987:

Har du en vettig idé varför kristna skulle vara mer lättpåverkade och tolka hallucinationerna som verkliga besök?


Just pga av deras tro så skulle dom enklare kunna relatera till det eller hur?marcus1987:

Eller är det enbart en bortförklaring för att få bort möjligheten att det skulle vara frågan om verkliga besök?


Ser inte hur jag skulle behöva bortförklara någonting som först och främst kan ha hur många naturliga förklaringar som helst. Precis som dom lika gärna kan ljuga om det.
Herjarn:

men finns exakt lika mycket bevis för båda delarna. Båda har varsin bok. Så du kan inte påstå att det är mindre verkligt.


Herjarn:

Hade något av delarna i bibeln skett så hade man kunnat se det. Tillex syndafloden hade haft stora empiriska bevis eller hur ?


Det finns t.ex. arkeologiska/fysiska bevis för att Gud förstörde städerna Sodom och Gomorra med eld från himlen:Exempel på arkeologi som har anknytning till bibeln:
http://biblicalstudies.info/top10/schoville.htm

Gällande syndafloden:
1) Det finns inom många kulturer världen över liknande berättelser som den i bibeln om syndafloden.
2) Vi vet inte om syndafloden var global eller lokal och således kan vi inte förvänta oss att hitta bevis överallt på jorden. Vi vet inte ens var man borde hitta bevisen.
3) Vi vet inte hur mycket av jordens yta som täcktes av vatten före och efter syndafloden. Vatten kan ju vara på andra ställen än i haven t.ex. inne i berg djupt ner i marken (vattenkällor), uppe i moln, som is vid polerna. Idag är ca 70 % av jordens yta täckt av vatten (enligt google sökningar jag gjorde). Tänk om bevisen för syndafloden är begravda på världshavens bottnar? Platser som idag är täckta av hav kunde ju förut ha varit landmassor som sedan begravdes av syndafloden. Alltså tänk om världshaven är bevisen för en syndaflod?
4) Det finns olika slags bevis för en syndaflod, kanske inga riktigt övertygande men åtminstone några bevis. Är nog bara att använda google, t.ex. http://www.answersingenesis.org/creation/v15/i1/flood.asp

Herjarn:

Just pga av deras tro så skulle dom enklare kunna relatera till det eller hur?


Muslimer tror i princip på en liknande himmel och helvete som kristna. Men de vittnar inte om sådana upplevelser. Tänk på hur många muslimer som finns i världen, jag hittar inte ens en muslim som vittnat om det.

Herjarn:

Ser inte hur jag skulle behöva bortförklara någonting som först och främst kan ha hur många naturliga förklaringar som helst.


Även om det kunde tänkas finnas naturliga förklaringar så har jag inte fått någon vettig förklaring till varför inte muslimer varit med om liknande upplevelser som kristna som varit till himlen/helvetet. Hade även muslimer haft liknande upplevelser så hade jag insett att det är något som inte stämmer och jag skulle då tro dessa upplevelser har naturliga förklaringar.

Herjarn:

Precis som dom lika gärna kan ljuga om det.


Detta förklarar inte varför muslimer inte ljuger om det.
marcus1987:

Det finns t.ex. arkeologiska/fysiska bevis för att Gud förstörde städerna Sodom och Gomorra med eld från himlen:


Kan inte se hur detdära ens skulle kunna vara i närheten av bevis för detta ? Men man gör väll bevisen av det man tolkar dom till...marcus1987:

1) Det finns inom många kulturer världen över liknande berättelser som den i bibeln om syndafloden.


Då syndafloden bara är en ripoff av Gilgamesheposet så kan jag inte se hur bibeln skulle vara först. Helt enkelt finns det inte ett enda fysikt bevis för detta.

marcus1987:

Tänk om bevisen för syndafloden är begravda på världshavens bottnar? Platser som idag är täckta av hav kunde ju förut ha varit landmassor som sedan begravdes av syndafloden. Alltså tänk om världshaven är bevisen för en syndaflod?


Om en syndaflod i den storleken som beskrivs i bibeln skulle existerat är det konstigt då alla människor skulle dö ut men egyptierna har ingen som helst historisk fakta om något så ödestigert...


marcus1987:

Det finns olika slags bevis för en syndaflod, kanske inga riktigt övertygande men åtminstone några bevis. Är nog bara att använda google, t.ex.


Vad jag kan se via den sidan är folk som verkligen försöker få nått typ av bevis att följa deras väg eller hur ? Hade klart för mig att empirisk bevis ska tala för sig själv intet att man ska behöva vinkla det som förövrigt dom flesta kreationist/JV sida försöker göra med qoutemining och liknande..marcus1987:

Tänk på hur många muslimer som finns i världen, jag hittar inte ens en muslim som vittnat om det.


Och då gör du verkligen allt du kan för att söka reda på detta ? Men som jag sa tidigare så är det väldigt enkelt att påstå saker.

marcus1987:

Hade även muslimer haft liknande upplevelser så hade jag insett att det är något som inte stämmer och jag skulle då tro dessa upplevelser har naturliga förklaringar.


Jag har för mig att jag bara såg något sådant alldeles nyligen. Men gör ingen skillnad. Då det fortfarande är väldigt enkelt att påstå någonting som man inte kan backa upp på något sätt..
marcus1987:

Tyvärr tror jag inte dessa visioner var från Gud och jag har bibeln som stöd för det:
"Ändå är jag inte förvånad! Satan kan förvandla sig till en ljusets ängel, "


Du är kristen och tror att satan smyger runt i världen och missleder folk? Vad 1400tals-retro av dig

marcus1987:

3) Således tror jag att Islam är en av världens största lögner och att Kristendomen är sann.


Islam och kristendom är förvanskade plagiat av judendomen, jesus var jude, alltså måste judendomen vara den enda sanna teologin.
emery:

Muslimer har väl aldrig förnekat att jesus fanns eller nåt sånt?


Det har du rätt i. Dock har dessa drömmar medfört att muslimer blivit kristna. Undrar vad det kan bero på. Kanske de fått en annan bild av vem Jesus var än den muslimska bilden av Jesus. Muslimer tror ju att Jesus var en profet och människa och inget mer. Kristna tror Jesus var Guds Son, Gud som människa, världens frälsare och således även kunde göra mirakel och övernaturliga saker.

emery:

Jag kan ju se buddah i min dröm fast jag inte är hindu/buddist whatever.


Fy fan:

Och? Folk brukar kunna se mer annorlunda grejer i sina drömmar.


Jag undrar då varför inte muslimerna vittnat om att de sett t.ex. Muhammed i sina drömmar? Varför just Jesus och dessutom konverterat till kristendomen efteråt? Varför inte drömmar om t.ex. någon profet inom islam som borde ligga muslimerna nära?

Herjarn:

Kan inte se hur detdära ens skulle kunna vara i närheten av bevis för detta ? Men man gör väll bevisen av det man tolkar dom till...


"Då lät Herren eld och flammande svavel regna ner från himlen över Sodom och Gomorra. "
1 Mosebok 19:24
http://www.biblegateway.com/passage/?search=Gen%2019:24;&version=44;

Det man hittade var stora områden med svavel tillsammans med rester av städer. Man vet att det var svavel eftersom ämnena undersökts i laboratorium. I slutet av videon diskuteras om svavlet kunde ha kommit dit av naturliga orsaker och det gjordes jämförelser med svavel som hittats på andra platser på jorden. Men det fanns skillnader och man drog slutsatsen att det stämmer bättre med förklaringen att Gud skulle ha skickat svavlet från himlen.

Herjarn:

Då syndafloden bara är en ripoff av Gilgamesheposet så kan jag inte se hur bibeln skulle vara först. Helt enkelt finns det inte ett enda fysikt bevis för detta.


Men det kan ju vara frågan om samma syndaflod de beskriver. Sedan har vi ju det här med att det inte alltid får att få tag på den äldsta original versionen av en skrift, så det går inte att veta helt säkert vilken story som är äldre.

Herjarn:

men egyptierna har ingen som helst historisk fakta om något så ödestigert...


Har för mig att det däremot finns storyn om såna här floder i många kulturer i världen. Jag känner inte till vad det finns för fakta i Egypten om en syndaflod. Som jag nämnde tidigare så vet man inte om floden var global eller lokal så Egyptierna kan ha missat den om den var lokal.

Herjarn:

Vad jag kan se via den sidan är folk som verkligen försöker få nått typ av bevis att följa deras väg eller hur ?


Det är inte alla vetenskapsmän som ens är intresserade av att söka bevis efter en berättelse i bibeln. Jag har inte heller tagit reda på så mycket vad det finns för bevis så jag har inte så mycket att komma med om just Noas flod, däremot känner jag till mer arkeologiska bevis för annat i bibeln.

Herjarn:

Och då gör du verkligen allt du kan för att söka reda på detta ? Men som jag sa tidigare så är det väldigt enkelt att påstå saker.


Uttryckte mig lite fel, menar inte att jag frågat alla muslimer i världen. Jag menade att eftersom det finns så många muslimer i världen så skulle man förvänta sig att någon skulle vittna på Youtube om sina upplevelser till himlen och helvetet om dessa skulle ha ägt rum.

Herjarn:

Jag har för mig att jag bara såg något sådant alldeles nyligen.


Dessa kristna verkar åtminstone vara motiverade att övertyga folk, kanske för att de själva tror på upplevelserna.

Herjarn:

Då det fortfarande är väldigt enkelt att påstå någonting som man inte kan backa upp på något sätt..


Är man så motiverad att man skriver en bok eller anstränger sig på annat sätt för att sprida sin story är enligt mig ett sätt att backa upp sin story. Man visar att man åtminstone själv tar det på allvar och att det inte är något man tvivlar på.
passaro:

Nope. Faktum är att Jesus är en av de mest nämnda profeterna i...Koranen.


Detta kände jag nog till. Dock var det i videona frågan om muslimer som sett Jesus och på grund av det blivit kristen. Jag undrar varför de blev kristna och inte förblev muslimer fastän Jesus även finns som profet inom Islam? Kanske är det innehåller i drömmarna, kanske har de fått ett budskap från Jesus?

Ad_Hoc:

Islam och kristendom är förvanskade plagiat av judendomen, jesus var jude, alltså måste judendomen vara den enda sanna teologin.


Om judendomen skulle vara sann så kan även kristendomen vara sann förutsatt att inte kristendomen går emot judendomen i läran på ett sånt sätt att det inte går att få dem att stämma överens på något sätt. En lära kan ju bygga på en annan. Kristendomen omfattar ju både gamla och nya testamentet emedan judendomen har enbart gamla testamentet. Gamla testamentet innehåller ju många profetior om en kommande Messias. Således ser jag det som logiskt att nya testamentet bygger vidare på gamla testametet så man får ett slut på storyn.

Det här med om Jesus var jude eller kristen beror väl på om man anser etniskt ursprung eller religion. Ser man på etniskt ursprung har jag inga problem med att Jesus skulle ha varit jude. Men frågar man en muslim så var Jesus också muslim och såldes har vi många versioner om vad Jesus egentligen var. Men kristendomen som religion uppstod först efter Jesu död så en del säger då att Jesus kunde inte vara kristen. Däremot måste ju Jesus själv ha trott på kristendomen om han undervisade om den så man kunde därför kalla honom kristen också.
marcus1987:

Om judendomen skulle vara sann så kan även kristendomen vara sann förutsatt att inte kristendomen går emot judendomen i läran på ett sånt sätt att det inte går att få dem att stämma överens på något sätt.


Judendomen och kristendomen skiljer sig brutalt mycket, kristendom är typ judendom light, där det mesta spirituella och meningsfulla har plockats bort till förmån för en massa subjektivt trams (gott och ont exempelvis), så ja, judendomen är antagligen mycket mer sann än vad kristendomen är
marcus1987:

Men det fanns skillnader och man drog slutsatsen att det stämmer bättre med förklaringen att Gud skulle ha skickat svavlet från himlen.


Vilka var det som drog dessa slutsatser ? Kreatonistiska forskare kan jag väll gissa ? Att sedan denna upptäckt inte tagit sig igenom en peer review i sin tur med den slutsaten gör hela väldigt tvivelaktig.marcus1987:

Men det kan ju vara frågan om samma syndaflod de beskriver. Sedan har vi ju det här med att det inte alltid får att få tag på den äldsta original versionen av en skrift, så det går inte att veta helt säkert vilken story som är äldre.


Då det är ett veedeertaget faktum att Gilgamesheposet är äldre så behöver vi inte gå in en diskussion om detta. Är enklare att se att bibeln helt enkelt skrivit av Gilgamesheposet på den delen.
marcus1987:

Som jag nämnde tidigare så vet man inte om floden var global eller lokal så Egyptierna kan ha missat den om den var lokal.


Vattnet stiger så att det täcker de högsta bergen[1]. Allt liv på jorden utplånas, men "Vattnet fortsatte att stiga i 150 dagar"


Finns ingenting som stödjer detta påståendet. Om det nu inte vore så att detta aldrig har skett.marcus1987:

Det är inte alla vetenskapsmän som ens är intresserade av att söka bevis efter en berättelse i bibeln.


Rättelse. Det finns en väldigt liten men hängiven skara som skulle göra vad som helst för att bevisa det som finns i bibeln. Men tyvärr så håller inte bevisen.