Forumet - Muslimskt parti

Muslimskt parti

2988 0 124
Hade en politisk diskution hemma härmomdagen och kom på att i sverige finns det runt 5-7 hundra tusen muslimer (vet inte riktigt men gissar på det). Om nu någon skulle starta ett muslimskt parti och få alla dessa röster så skulle de säkerligen komma över 4% spärren och komma in i riksdagen. Dessutom skulle partiet öka stadigt då invandringen hela tiden ökar. Vad skulle detta kunna leda till?

Vill inte ha någon rasistisk diskution men det är ett ganska intressant ämne. Hur skulle de infödda svenskarna reagera igentligen?

Spana också in:

1. Enligt Islamic Center i Malmö finns 45.000 personer med muslimsk bakgrund bosatta i Malmö kommun. I regionen är siffran omkring 100.000 och på riksnivå 350.000. (2008 har antalet ökat till c:a 450.000)

2. Enligt Utbildningsradions webbsida om världsreligioner i Stockholm finns det i Sverige 250.000 muslimer.

3. Enligt ett faktablad från Svenska institutet i januari 2000 fanns då 200.000 muslimer i Sverige.

4. Quick Response, en inrättning ansvarig för Svenska Röda Korsets propaganda, uppgav 23 mars 2000 att en undersökning vid Uppsala universitet uppskattat antalet "etniska muslimer" i Sverige till 300.000. Quick Response uppgav också att den siffra Sveriges muslimska Råd, SMR, har är 370.000, varav 130.000 personer är anslutna till något muslimskt samfund, varav 110.000 i SMR:s medlemsföreningar.

5. Antalet muslimer 2001 uppskattas enligt den högre beräkningen till 370 000. Då inräknas alla de som kommer från muslimska länder. Den lägre beräkningen av muslimer stannar på 85.000 och då räknas bara de som är registrerade som medlemmar i muslimska församlingar.

Källa: http://www.basio.de/faktamuslim.htm

Så det finns max 450 000 etniska muslimer enligt denna källa, och det är säkert inte ens så att hälften är troende. Så jag tror att det skulle bli svårt.

Förresten så är min åsikt att man inte ska blanda religion och politik, hade varit skönt om Kristdemokraterna kunde åka ur riksdagen snart.
Religion och politik ska inte mixas ihop under några som helst omständigheter. Det är en riktigt djävulsk blandning då allt som står i de heliga böckerna (t.ex. Bibeln, Koranen) bara är ihopskrivet trams. [no-no]

Alltså skulle ett muslimskt parti vara katastrof.

Chickfactor:

vi har ju miljoner kristna men hägglund klarar sig fan knappt i riksdagen[shake]


Det finns inte alls många svenskar som ärligt kan säga att dem är kristna. De som säger detta har i många fall inte ens läst Bibeln. Muslimerna har en mycket starkare tro än vad vi svenskar har. Sverige har ju även beräknats ut att vara världens mest ateistiska/icke troende land.*

* = http://www.pitzer.edu/academics/faculty/zuckerman/Ath-Chap-under-7000.pdf
Realisten:

Det finns inte alls många svenskar som ärligt kan säga att dem är kristna


men iofs så är väl långt över hundratusen av dom med rötter i iran där de har flytt från fundamentalism så jag skulle veta om dom räknas in i de siffrorna jag kan hitta på typ 350 000 som bekänner sig till islam så jag tror ändå inte det hade blivit ett gigantiskt parti.

det verkar ju bara vara lite över hundratusen som är med i något islamiskt samfund dessutom[shake]