Forumet - Mysig farbror <3

Mysig farbror <3

386 0 49
Imorgon ska jag ringa Lars Ullerstam för en intervju till mitt arbete om den sexuella frigörelsen.

Han har skrivit den (då) hyllade boken "De erotiska minoriteterna" som fick stor medialt utrymme.

Från socialisten.se: "I kapitlet om pedofili ser vi bland annat hur övergrepp av äldre män motbarn beskrivs som ”kärleksfulla genitala manipulationer... mellan ett barn och en åldring” som enligt Ullerstam ”i allmänhet inte är det ringaste skadligt för barnen, snarare tvärtom”. Ullerstam anser att ”vad som traumatiserar barnet är...moderns bigotta och hysteriska reaktion” och inte övergreppen."

Han skriver: ”Enligt min erfarenhet blir sexuella lekar mellan föräldrar och barn (i småbarnsåldern) allt vanligare hos unga barnfamiljer. I varje fall förekommer sådant hos de flesta av mina vänner.”

Så har ni några hälsningar till denna gamle mysfarbrorn'?
Han har delvis rätt. Det är våra samhällsnormer som gör händelsen traumatisk för ett barn mer än själva övergreppet. Det är ungefär samma sak som när ett barn slår sig och kollar runt omgivningen efter deras reaktioner. Tjoar någon till före ungen själv gör det så börjar så börjar den uteslutet att reagera (blir rädd, känner att den får ont)

Ge han en välbehövlig klapp och en hyllning från mig.

Spana också in:

Dan_the_ironman:

mitt arbete om den sexuella frigörelsen.


Intressant ämne. Vad studerar du?

Dan_the_ironman:

Så har ni några hälsningar till denna gamle mysfarbrorn'?


Hans åsikter är minst sagt kontroversiella. En självklar fråga är hur han har kommit fram till sina slutsatser. Vad kommer du själv att fråga?

Lethuc:

Det är våra samhällsnormer som gör händelsen traumatisk för ett barn mer än själva övergreppet.


Oavsett normer skadas alla av övergrepp. Normer kanske får till följd att man uttrycker det hela annorlunda, men den känslomässiga skadan finns alltid där. Våldtäkt var till exempel lagligt och godkänt enligt normen inom äktenskapet långt fram in på 1900-talet, men de som blev våldtagna blev skadade även om normen godkände våldtäkten.
Och förstås ska fördomarna hagla. Sätt er in lite i mitt resonemang innan ny yttrar er, jag tror ni själv kommer finna det rätt logiskt.

isola:

Lol. Gå aldrig nära ett barn, plz.


Jag tar hand om barn nästan dagligen och har gjort sedan jag vart liten själv. Ganska bra för att vara man också.
Dan_the_ironman:

Så du menar att män är sämre på det än kvinnor? Anledningen till varför jag inte debatterar med dig är för att jag gärna låter bli att lägga tid på nazistfritzlare.


Ge fan i att kommentera överlag då. Du beter dig bara så omoget. Och för att svara på din fråga, ja män är sämre på att hantera barn än kvinnor och det efter naturliga förutsättningar. Och nu snackar jag såklart generellt.
Lethuc:

Ge fan i att kommentera överlag då.


Jag skrattade åt ditt påstående, det gör jag bäst fan vad vill i min egen tråd.

Lethuc:

Och för att svara på din fråga, ja män är sämre på att hantera barn än kvinnor och det efter naturliga förutsättningar. Och nu snackar jag såklart generellt.


Och du menar att den där extram x-kromosomen gör att dom är bättre med barn eller?

Du har så jävla föråldrad syn på allt att man kan undra i vilken jävla grotta du är uppvuxen i.
Dan_the_ironman:

Hur han upplevde den sexuella revolutoinen och vilka grupper som ställde sig bakom hans åsikter bla.


Frågor jag hade ställt kunde vara: Tror du att dina åsikter påverkades av den tid du levde i då du kom fram till dem? Fanns det något i tidens stämning som gjorde att de kontroversiella åsikterna i boken hyllades mer då än nu? Kände den tidens människor ett okritiskt behov av att bryta ned alla gamla tabun och regler som en ren motreaktion mot det som var tidigare, vare sig det var bra eller dåliga regler, och kan det förklara den dåtida hyllningen? Bla.