Forumet - Mystiska föräldrar och rödvin i mängder.

Mystiska föräldrar och rödvin i mängder.

1404 0 27
Då min mamma och pappa verkar ha rätt stökigt förflutna så skulle jag vilja höra mer från er, vad ska man säga ?, mer erfarna därute.

jag vet genom klar fakta att min pappa har hållt på med en del droger innan jag kom till världen, och under en del av min barndom.

Irritationstankar.
1.
Hur kan jag vara så säker på att han inte håller på fotfarande?.
Jag vet det finns olika småsaker som människor har för sig när dom är påverkade på ett eller annat vis, och jag kan nog dom mesta som pappa gör. Vad borde man hålla ögonen extra öppna för ?

2.
Pappa dricker vin varje dag, samt hans nuvarande flickvän. Träffar inte dom så överdrivet ofta men skulle kunna tänka mig att pappa är full i snitt en gång i veckan.
Han brukar köra bil berusad, jag kommer inte ens ihåg hur många gånger jag åkt med honom när han inte är nykter.

Räknas dom som, alcholister ?,
Enligt mig är pappa av den arten, farfar var det också och man sägs väl ha lättare för att bli det om någon annan i släkten med har varit/är det.
Han har med det välkända "...jag lovar att................"

Det där att stå och titta en rakt in i ögonen med dimmig blick och lova massa saker som man tror på, men som man innerst inne vet aldrig kommer hända eller bli av.
Sen känns det lite så med att, har jag ens någon rätt att klaga på deras vindrickande när dom inte blir fulla varje dag och jag träffar dom så sällan. Egentligen gör dom ingen speciell grej, mer än att dricka just vin.
Men, så är det ju så att dom dricker faktiskt vin varje dag, och jag vet inte hur jag ställer mig inför detta.

3.
Finns det några tydliga tecken på om det bara är alcohol, annat eller varför inte båda två som min fader tycks sväva omkring på.
Något som skiljer sig från all annan skit som har med alcohol att göra ?

Är det typiskt för någon drog att ofta, hur ska jag förklara det... väta läpparna med tungan :'), som man brukar göra när dom är trorra. Samt spärra upp ögonen då och då, och vara seg förstås.

Jag tror att han har använt amfetamin, vet att har har rökt gräs. Men gissar att jag bara har en aning om vad den människan erfarat.

Någon därute lär vara i en liknande situation, eller varit. Jag tror inte att jag är ensam, även om det ofta känns så.

Tacksam för svar :)

Spana också in:

Sydwas:

men skulle kunna tänka mig att pappa är full i snitt en gång i veckan.


Ungefär som många tonåringar då.

Sydwas:

Räknas dom som, alkoholister ?,


Dricker de han flaksa vin om dagen eller ett glas vin om dagen? Det bror ju på mängd osv, men ja, de ligger kanske i riskzonen för att bli alkoholister.
Sydwas:

visst.
Men jag orar mig inte särskilt mycket... ville mest få mina misstankar bekräftade och se någon annans synpunkt på det hela.


Handlar egentligen inte om "synpunkter"... Dricker man alkohol varje dag är man alkoholist eller på god väg att bli det, och jag skulle satsa på att det första alternativet gäller för din farsa.
Sydwas:

Sant. Men jag ser min pappa som alcholist har jag kommit fram till. Hans tjej är dock oklart...


Okej[shake]
Jag skulle råda dig att försöka prata med din pappa om det här och försöka få honom att gå med i AA. Det är förmodligen både jobbigt och det är säkert svårt att få honom att ändra sig utan vidare. Du kanske skulle prata med socialen om det. Han utgör ju både en fara för sig själv och andra, när han exempelvis kör bil packad