Forumet - mystiskt problem.

mystiskt problem.

84 0 13
Det var som så att åskan slog ner och en dator dog, jag fick i uppdrag att laga denna.

Det första jag gjorde var att testa ifall nätagget var pajj då jag hade ett extra liggandes lyckligtvis. (det var lite för klent men jag använde det bara för att testa)

När jag bytte ut detta så funkade allt som det skulle datorn bootade windows och jag antog att allt var frid och fröjd, och jag beställde ett nytt nätagg.

Till saken hör att när jag nu fick hem det nya nätagget så är det samma problem som förut. Datorn startar ej och en lampa signalerar att moderkortet är kortslutet (enligt ett asusforum).

Jag tog bort komponent efter komponent, avlägsnade moderkortet ifrån chassit och såg så att det inte låg något på baksidan av moderkortet som kortslöt och testade att endast ha moderkortet ikopplat, vilket fortfarande resulterade i att indikatorn blinkade.


Att det är moderkortet som är problemet antar jag är självklart, men varför startade det förut? Och kan åskan ha skadat andra delar även om datorn gick igång första gången jag testade den?

Spana också in:

Dan_the_ironman:

extra liggandes lyckligtvis. (det var lite för klent men jag använde det bara för att testa)


Har du testat med detta igen?, Om ja, Vad är det för felkod du får? (Vet inte vilket moderkort du har, men hur det visas kan vara allt från pip eller blinkningar till en lcd på moderkortet)

En sak värd och nämna är att dessa koder kan vara väldigt svåra att få rätt, speciellt då det gäller blinkningar (kan efterliknas mors-kod, även om detta kanske är en långsynt jämförelse) eller ljud/pip då olika felmeddelande kan ha "koder" väldigt lika varandra.

Jag skulle nog tipsa dig om att fråga på sweclockers forum, dem brukar veta sådant..