Forumet - Mytomaner, underbara typer

Mytomaner, underbara typer

872 0 31
kan vara så otroligt roligt! =D Har inte träffat nån så allvarlig mytoman än men hoppas på de! =)

Har du några roliga historier en mytoman har sagt till dig?

Citerar en favorit från Flashback:

"haha mytomaner äger. Dom e så jävla roliga så det inte e sant! Måste dela med mig med den värsta lögnen jag hört.

En "kompis" berättade att han skulle tända sin cigg men sin tändare, å gasen var slut. Då såg han en helikopter som flög över honom, så han kastade ett mynt på helikopters tank så att bensin läckte ut. Med det så fyllde han på sin tändare. När tändaren äntligen var fylld så kastade han sitt tuggummi på helikopter tanken och täckte hålet. hahaha muppjävel!
Tycker lite synd om honom ändå. Det värsta med mytomaner är ju att dom tror på det dom säger. Kallar man dom för lögnare så tycker dom ju att man e dum i huvet. LOL "

Spana också in:

Mytomani (myt + mani) innebär att en person, en mytoman, ljuger mer eller mindre tvångsmässigt, det vill säga utan att det finns någon tydlig orsak till lögnen. Mytomani är i sig självt ingen psykiatrisk diagnos. Ibland kan den härledas till narcissism, paranoia eller schizofreni, ibland till olika tvångssyndrom. En mytoman känner ingen skuld när han eller hon ljuger, det blir en "sport" att testa om omgivningen tror på ens lögner, även om de egentligen är betydelselösa. Många mytomaner skapar en myt om sig själva varifrån de kommer, hur deras uppväxt har varit, hur mycket pengar de har, vad de jobbar med osv. Orsakerna kan vara flera, dels att verka mer intressant, dels att väcka omgivningens medlidande etc. Vissa mytomaner tror själva på sina lögner, andra gör det inte.

wikipedia ftw!

Om du frågasätter en mytoman blir de oftast väldigt aggressiva och arga/sura(gäller inte alla såklart), spela med bara och försök få personen i fråga utveckla historien så långt som möjligt för din personliga njutning ;)
En bekant till mig är mytoman. Han verkar ha jäkligt dåligt självförtroende och hittar ständigt på felaktiga saker om andra för att sätta sig själv i bättre dager. De enda vänner som han har lyckats behålla är dem han "mutat" till sig (jag var länge en av dessa).