Forumet - NA eller SA

NA eller SA

522 0 10
Jag har exakt en vecka på mig att välja gymnasium nu och jag har inte bestämt mig än. Det står mellan natur och samhäll så jag skulle bli jätteglad om ni ville dela med er av era erfarenheter eller fördomar eller åsikter eller vad som helst. För och nackdelar, + och - och så vidare.

Spana också in:

Jag har ingen aning om vad jag vill bli, men chansen att jag kommer vilja utbilda mig till något som behöver jättemycket matte eller biologi eller så är ganska liten. Men jag vill samtidigt inte "stänga några dörrar" men jag undrar om det är värt att sitta tre år och ha massa timmar extra fysik osv bara för den möjligheten.
gillar du matte: natur
gillar du inte matte: samhäll

det finns förstås en massa andra aspekter som man kan låta spela in, men det där räckte för mig. ifall du går samhäll och kommer på att du vill gå ett program som kräver att du har gått kurser som inte ingår i samhällsprogrammet så är det bara att plugga upp dem i efterhand. tänk bara på vad du vill nu, så löser det andra sig. du behöver inte tänka på det som kommer efter gymnasiet förrän efter gymnasiet.
RAMLAR:

Men jag vill samtidigt inte "stänga några dörrar" men jag undrar om det är värt att sitta tre år och ha massa timmar extra fysik osv bara för den möjligheten.


Nej det låter som en dum idé, tror det är ytterst få som under sin gymnasietid kommer på hur mycket dom älskar matte och fysik om dom inte gillat det innan. Skulle du mot förmodan komma på att så är fallet kan du alltid läsa tekniskt basår. Läs det du för tillfället känner är roligast/intressantast, man kan inte plåga sig igenom tre år med något man inte tycker om bara för att "ha dörrar öppna"