Forumet - Nackdelar/fördelar med långdistansförhållanden

Nackdelar/fördelar med långdistansförhållanden

2772 0 22
Jag tror att jag inlett ett litet förhållande nu med en kille som bor sex-sju mil härifrån, alltså inte alls mycket. Men vi kan bara ses på helgerna, och när jag inte är med honom saknar jag honom så mycket att jag helst vill dö, idag låg jag och och grät i en timme efter att han åkt.
Men jag tänkte ändå att, kan det inte vara bra med distans? Så man får sakna varann lite, så man inte tröttnar? Det är ju ändå inte särskilt långt.
Och vad har vi för nackdelar? Mer än att jag måste överleva saknaden. Jag är lite rädd att han ska vara otrogen eller nåt, men samtidigt tror jag att jag törs lita på honom.

Spana också in:

Jag har oxå ett distansförhållande, men på 60 mil.. Och visst är det långt och vi träffas väll kanske runt 1-2 ggr varje månad. Men älskar han verkligen, och tycker det skulle vara konstigt om jag inte hade han nu för tiden, så står ut att vänta tills nästa gång man träffas.
Jag tycker endå det kan vara bra som du och andra säger att man inte tröttnar på varann lika lätt, man får verkligen sakna varann. Men det är verkligen jobbigt sen när man åker ifrån varann, men bara försöka tänka att det inte är sista gången man ses och att denna gången man träffades faktiskt var bra och helt underbar med.

Men finns oxå nackdelar. Du nämner att du är rädd att han ska vara otrogen mot dig, men litar du verkligen på honom och du vet att han älskar dig tror jag inte att han gör det. Men blir det att man saknar varann väldigt mycket, men kan ox vara bra, för då vet man att man älskar varann (:
jag skulle aldrig stå ut..

fast jag vill iofs ha en sambo och ett gemensamt liv och att man har ett liv ihop så man kan få barn och så vidare.. men så tror jag att jag är lite äldre än dig med kanske. Om jag bodde hos mamma typ, och var yngre, kanske det hade varit rätt nice. Få sakna varann o så som du säger. Men det kanske inte funkar hela livet såklart [crazy]
min pojkvän bor typ 60 mil här ifrån (hatar blekinge jävla skit) men jajo, älskar man varandra tillräckligt så är det ju värt det. det skulle vara jobbigare att försöka sluta sakna varandra än att bara göra det.

nackdelarna är ju ganska självklara men.. vill man tillräckligt så är det verkligen värt skiten
6 mil är inte långt. Skulle inte kalla det långdistansförhållande.
Jag kan dock förstå om ni har svårt att ses på vardagar om ni går i skola/jobbar, men det är ju inte omöjligt. Jag hade varit överlycklig om min pojkvän bodde 6 mil ifrån mig, då har man liksom möjlighet att ses när man vill.

Jag antar att det gör det lite svårare att ta varandra för givet och det kan väl vara skönt att få vara för sig själv ibland, men jag tycker verkligen inte att fördelarna väger upp nackdelarna.
Jag hade tyckt bättre om att vara nära och kunna ses när vi kände för det, som du och din pojkvän ju ändå kan om ni vill (under förutsättning att det går bussar såklart, annars blir det ju svårt).
Du skulle ju kunna åka till honom, sova där och åka till skolan nästa dag om du har sovmorgon t.ex, eller tvärtom.

Jag tycker avståndet mellan er låter ganska lagom, men det är väl för att jag lever med ett längre avstånd. Det är säkert jobbigt för er om ni inte haft långdistansförhållande tidigare. [smile]
besviken häst:

och det funkade bra? inga andra problem än avståndet då?


Nja, man överlevde, fast vid vissa tillfällen deppade man ju som fan över att de var så långt och hela 2 veckor innan man skulle ses igen. Men ibland undrar jag om vi hade varit ihop så pass länge som vi var om vi inte levt i ett distansförhållande. Eller så kanske vi fortfarande varit ihop om vi varit det, vem vet?
6 mil kan man ju åka på typ en timma.. skulle inte kalla det långdistans [shake]

För övrigt är det väldigt mysigt när man väl ses, fick åka 40 mil till Oslo i våras för att träffa en pojke jag tycker om, saknade honom massa när jag var hemma såklart men man kan ju prata i telefon och på msn och så. Sen slipper man ju tröttna på varandra, och risken att man lämnar alla sina kompisar och bara blir som en parasit på sin pojkväns liv, som många tjejer visst gör, minskar ju rejält om man bara kan träffa honom ibland.
Nu bor vi tex ihop, och det blir så mycket vardag liksom. Skulle inte vilja byta tillbaks mot en långdistansförhållande men det finns ju ändå både för- och nackelar med båda typerna.
Jonnybravo91:

Grattis, och kul att det löste sig mellan er


Haha, kul att du kommer ihåg, och tack!

Budolicious:

7 mil är fan ingen distans


än en gång - ber om ursäkt för min feltolkning av långdistans, tycker bara att sju mil ändå är tillräckligt för att räknas som långt borta. ENLIGT MIG.