Forumet - nackdelar med kejsarsnitt?

nackdelar med kejsarsnitt?

1814 0 34

Spana också in:

Sagitta:

Det kostar ju mer och är iöht mer jobbigt. Och sen har min mamma, sen hon fick kejsarsnitt, ett långt ärr och hängmage som inte går att träna bort.


Skönhetsmiss:

Man får fula ärr
Vet ska tydligen vara bättre för barnet att födas som vanligt
Man vill inte va mes


Imoon:

Har hört från flera håll att risken för ADHD ökar, det låter dock otroligt.

Men det är bättre för barnet att födas vaginalt, barnet mår typ bra av sammandragningarna har jag för mig (bland annat).
Men ah. Sjukt att folk väljer vaginalt före kejsarsnitt.


ok, ok, ok.
My dreams are her:

http://www.alltombarn.se/forlossning/kejsarsnitt-eller-vaginalt-1.22179/kejsarsDen där listan var ju helt galet vinklad till fördel för traditionellt barnafödande. T.ex. skriver de: "Det finns en hel uppsjö smärtlindrande metoder att använda vid de inledande stadierna till en födelse [...]". När det sedan gäller kejsarsnitt skriver de endast: "Narkos, ryggmärgsbedövning" (det kanske var något annat än ryggmärgsbedövning. Kommer inte ihåg), som att de på något sätt skulle vara sämre än "uppsjön" smärtlindrande metoder man kunde använda vid traditionellt födande. Får jag välja mellan narkos och "värme och akupunktur" tror jag nog att jag tar narkosen. Sedan nämner de inte infektioner som en risk vid "vanligt" födande, utan bara vid kejsarsnitt. De kanske inte riktigt har förstått att det uppstår sår vid vanligt födande också.

Jag förstår inte hur någon kan vilja pressa ut en stor köttklump genom fittan, när ett mer humant alternativ finns att tillgå.

Imoon:

barnet mår typ bra av sammandragningarna har jag för mig (bland annat).


På listan MDAH länkade till så listade de sammandragningarna som något negativt som barnet kunde bli stressat av.