Forumet - När är det okej att använda mobilen?

När är det okej att använda mobilen?

318 1 10

Spana också in:

Åtta:

Kan du ta ett exempel på när det inte skulle vara okej?


Ett exempel skulle kunna vara att du är på dejt tillsammans med en tjej som du inte känner så bra. Vi leker med tanken och säger att ni sitter på ett café. Är det okej att du eller hon helt plötsligt tar fram mobilen och börjar kolla Facebook eller läsa något sms? Har inte varit med om detta själv, men det var ett exempel på en situation där jag tycker att mobilen borde ligga på ljudlöst läge i fickan. [smile]
Det är många som håller på med mobilen under seminarium, det känns störigt och oartigt. Även under föreläsningar, det känns ganska respektlöst (vi är en väldigt liten grupp, så det märks tydligt).

Jag hade inte gillat om min läkare slängde upp mobilen och började kolla sin facebook under vårt samtal. Eller om en kurator/psykolog började slösurfa under sessionen [crazy]
Tjejen_med_hjärtat:

Vi leker med tanken och säger att ni sitter på ett café. Är det okej att du eller hon helt plötsligt tar fram mobilen och börjar kolla Facebook eller läsa något sms?


Det skulle vara lika icke-okej som att ta upp en bok och börja läsa den, eller att ta fram ett sketchblock och börja rita. Jag tycker inte att det har något med mobiler att göra.