Forumet - När bildas sexualiteten?

När bildas sexualiteten?

1476 0 9
Okej så jag har haft en diskussion med en kollega på jobbet, vi försökte klura ut när sexualiteten faktiskt "kommer till". Jag menar din sexualitet är något som du föds med och sedan så kommer den fram lite senare i livet. Det är inget man får då man haft en dålig experience med en tjej eller typ en förälder som inte varit där som en förebild. Man vet ju att typ hjärnan bildas omkring den och den veckan men vet man när sexualiteten bildas eller är det typ att det kommer till då hjärnan bildas? Idk jag har googlat men får inget riktigt svar så är det någon där ute som vill dela med sig sina kunskaper? then plz doo!!! Tack på förhand! 

Spana också in:

Jag tror att, åtminstone för de flesta att ens sexualitet kan gå lite fram och tillbaka lite beroende på hur man känner. Sen kan det finnas kulturer som förespråkar en heteronorm som de flesta lever efter och sen så blossar ens riktiga jag fram senare i livet.
Sen kan det vara så att t.ex. en del tjejer blir trött på män för att sexet är så jäkla dåligt att de väljer att ha sex med en kvinna för att äntligen få sin orgasm. Osv.
För vissa är sin sexualitet en självklarhet och för andra inte så självklart och går lite fram o tillbaka som Trevlig-Snubbe skrev. 

Jag tror att majoriteten av de som upptäcker sin sexualitet sker under mellanstadiet då man börjar bli kär lite mer på riktigt och också börjar bli könsmogen. Finns såklart undantag där yngre eller mycket äldre upptäcker deras sexuella läggning då istället. 
jag har en tanke som antagligen inte är särskilt populär men jag tror att människor som känner att de blivit född i fel kropp har en mentalsjukdom och borde få vara det kön som den känner sig som. Dock så tycker jag inte att man ska kunna välja kön och man ska inte lära barn att det är "normalt" eller att det är inne att vara transsexuell. Lät lite taskig där på slutet men ni fattar vad jag menar.