Forumet - När blir det utebliven mens vid viktminskning?

När blir det utebliven mens vid viktminskning?

536 1 5
Jag har alltid haft riktigt regelbunden mens. Sen i somras har den varit lite fram och tillbaka. Varit oregelbunden, blött jätte länge, bara haft en dag osv. Nu de två senaste månaderna har jag bara haft pyttelite (bara lite blodblandat) i endast en dag. Jag tror det kan bero på att jag har gått ner i vikt. Men när räknas det som UTEBLIVEN mens? Det låter ju logiskt när den inte kommer över huvud taget men hörde på tv att en "giltig" mens ska vara kring 4 dagar?
Dan_the_ironman:

om du har så lite kroppsfett att kroppen inte har några reserver kommer den att prioritera att hålla dig vid liv. Att mensen uteblir är ett tecken på att saker och ting gått alldeles för långt, om det nu beror på viktminskning.


Det är bara så konstigt för jag har ätit så sjukt mkt senaste veckan så den borde ha fått nog med reserver ...

Spana också in:

Den blå tomaten:

Det är bara så konstigt för jag har ätit så sjukt mkt senaste veckan så den borde ha fått nog med reserver ...


det tar tid för kroppen att återhämta sig, och att få tillbaka de fettreserverna man behöver för att fungera normalt är svårare än vad man tror.

Om du inte redan söker hjälp tycker jag att du borde göra det. Om du inte får ordning på det här kan du bli steril i framtiden, eller kanske aldrig lyckas bli frisk.