Forumet - När börjar p-pillerna verka?

När börjar p-pillerna verka?

5244 0 31
Jag äter neovletta 28 och har ätit dom sedan jag fick mens den här månaden. Fick mensen på kvällen på torsdag, så jag glömde bort att ta p-pillret då, nästa dag på morgonen när jag kom på att jag glömt pillret så tog jag det direkt (det står ju att om man glömmer ska man ta det så fort man kommer på det), och senare den dagen tog jag fredagens piller som vanligt.

Nu är det onsdag och jag och min pojkvän hade oskyddat sex idag, han kom allting inne i mig och nu undrar jag om mina p-piller har börjat verka än? Eller om det finns risk för att jag kan ha blivit gravid? Fick alltså mensen för 6 dagar sedan och tog mitt första p-piller för 5 dagar sedan, men då tog jag ju 2 eftersom jag glömde dagen innan.

Om det nu är så att mina p-piller inte har börjat verka, så att jag måste ta ett dagen efter piller/akut p-piller, vad händer med mina andra p-piller då? Kan jag ta ett akut p-piller samtidigt som jag äter vanliga p-piller?
Geigerzähler:

Ja, man är skyddad från första dagen.


okej, jag tänkte för att hon som jobbar på ungdomsmottagningen där jag bor sa att det kan ta ett tag innan de börjar verka, jag kom inte ihåg exakt hur länge det var hon sa men jag tänkte att när det har gått 5/6 dagar så borde det väl vara ganska säkert?

Spana också in:

galenolga:

Om mensen är oregelbunden så är den det för att ägglossningen är oregelbunden, ingen mens utan ägglossning

Oj, sorry, läste att mensen var oregelbunden, my bad


Så då har jag alltså regelbunden ägglossning, eftersom jag har regelbunden mens? [smile] När kommer ägglossningen ungefär? För det är väl under ägglossningen man har störst chans att bli gravid? Jag tänkte att om mina p-piller inte har börjat verka ännu så kanske jag ändå har väldigt liten chans att bli gravid? Eftersom att jag var på min 6 mensdag när jag hade sex, och brukar oftast blöda i hela 6/7 dagar [crazy]
youwantitigotit:

När kommer ägglossningen ungefär


Omkring 2 veckor innan mensen.

youwantitigotit:

För det är väl under ägglossningen man har störst chans att bli gravid?


Ja

youwantitigotit:

Jag tänkte att om mina p-piller inte har börjat verka ännu så kanske jag ändå har väldigt liten chans att bli gravid?


De har nog redan med all säkerhet börjat verka ^^
youwantitigotit:

Säkert att jag är det redan från början? Vissa säger att man är det från första dagen man börjar ta p-piller men vissa säger att det kan ta några dagar innan man är helt skyddad.


Det jag har hört är 48-72 timmar, men det är ju generellt, det sa dom till oss iaf både på ungdomsmottagningen och i sex och samlevnad i skolan :)
haiwan:

Med neovletta så gäller det från första dagen. Läs det lilla viktiga pappret man får med, där lär du dig en massa saker


pappret har jag läst men det är när personerna på ungdomsmottagningen säger annorlunda motför vad det står på pappret man börjar undra vad som är rätt! [cute]