Forumet - När en kompis har det jobbigt

När en kompis har det jobbigt

484 0 9
Jag vet inte riktigt hur jag ska hantera detta och vet att ni sitter med massa knowledge där bakom skärmarna.

Min kompis pappa har dött mitt framför näsan på kompisen. Helt oväntat också, inga sjukdomar eller så. Han var verkligen världens bästa förälder och en jättebra människa på alla sätt.

Hur tycker ni att man ska bete sig? Vara som vanligt och bara finnas där? Tror inte att det är så roligt för kompisen om alla i hennes omgivning blir helt tillgjorda, samtidigt vill man väldigt gärna visa att man bryr sig och prata. Men kompisen är inte en sådan som brukar prata, eller ens vara ledsen. Jag har sagt till henne att vi alltid finns där, att jag tänker på henne och så, det tror jag hon tyckte var bra.

Hur ska man hantera?

(seriösa svar får en puss)
Jag har varit i samma sits. Min bästa vän i högstadiet hade bara en förälder som plötsligt dog. Hon placerades i fosterhem bl.a och hade ett helvete helt enkelt. Att förlora en förälder måste vara det värsta som finns efter att förlora ett barn och det enda man kan göra som vän är att visa att man ställer upp för henne/honom. Visa uppskattning trots att denna kanske inte ger så mycket tillbaka, fysisk kontakt uppskattas alltid så som kramar, öppna ditt hem för personen i fråga om han/hon tycker det är jobbigt att vara hemma. Hitta gärna på massa saker som får personen på andra tankar, givetvis vill man inte ta ifrån sorgen men samtidigt vill man inte att han/hon gräver ner sig och utvecklar en grav depression.

Spana också in: