Forumet - När får lärare ge Giltig frånvaro?

När får lärare ge Giltig frånvaro?

4039 0 16

Spana också in:

yup. 

Vi hade matte NP muntlig. Ena lektionen (mån) fick hela klassen jobba med uppgiften och sedan fick halva klassen presentera medan den andra halvan fick sluta. Nästa lektion(ons) skulle andra halvan av klassen presentera. Läraren sa då att de som presenterat lektionen innan inte behöver/eller inte ska stanna på lektionen då de redan presenterat. Jag var en av de som presenterade på måndan. Sedan sa hon också att de som presenterade på måndag kommer få giltig frånvaro för denna lektion. Jag gick fram till henne och frågade hur jag skulle få närvaro och inte giltig frånvaro, ifall jag skulle kunna få närvaro om jag stannade.  Då sa hon att det inte går att få närvaro för att jag redan har presenterat och inte behöver vara med på lektionen.  

Jag tyckte att det lät lite ologiskt för jag var ju närvarande. 
Tyckte det lät lite flummig det jag skrev innan, ska försöka göra det lite mer tydligt: 

Vi hade matte NP muntlig. Ena lektionen (måndag) fick hela klassen jobba med en uppgift och sedan fick halva klassen presentera medan den andra halvan fick sluta.

Nästa lektion (onsdag) var det andra halvan av klassens tur att presentera. Läraren sa då att de som presenterat lektionen innan (måndag) att gå ifrån lektionen då de redan har presenterat. Sedan sa hon också att de som presenterade på måndag kommer få giltig frånvaro för denna lektion (onsdag).

Jag var en av de som presenterade lektionen innan (måndag). Jag gick fram till henne och frågade hur jag skulle få närvaro och inte giltig frånvaro. Jag frågade också  ifall jag skulle kunna få närvaro om jag stannade. Då sa hon att det inte går att få närvaro för att jag redan har presenterat och inte ska vara med på lektionen.

Jag tyckte att det lät lite ologiskt för jag var ju närvarande.Istechetvåpunktnoll:
Varför blev du tvungen att lämna lektionen då? Om det är något fuffens på gång så gå till din rektor.
Läraren sa att vi som redan presenterat skulle lämna lektionen. Jag ville stanna och få närvaro. Men även om jag stannat skulle jag inte fått det sa hon då jag redan hade presenterat och inte skulle delta i lektionens agenda. Denna  Giltiga frånvaro stör mig inte så mycket men jag ville bara veta om det är så en lärare ska göra, eller borde hon ha gett närvaro?

Min rektor går btw inte riktigt att snacka med…