Forumet - När får man rapa?

När får man rapa?

727 1 21
När är det socialt acceptabelt för en kille/ung man att rapa ljudligt?

Åtta situationer då det enligt mig är okej:

- När man är ensam
- Ute på stan när närmsta kotte är längre än 10 meter bort
- I sömnen/på fyllan
- När man umgås med killkompisar i avslappnade sammanhang
- När man dricker öl
- När majoriteten i sällskapet/sin omgivning är berusade
-För att retas/flörta med en tjej
-När man bara inte kan låta bli (gäller ej jobbet/formella sammanhang) Glad

Fyra frågor för diskussion:

- Vad tycker du om rapar generellt?
- När/i vilka situationer tycker du att en kille får rapa? Håller du med mig?
- När/i vilka situationer är det okej för dig att en kille rapar?
- När/i vilka situationer brukar du rapa ljudligt? 

Spana också in:


B.C-: Vem försöker flörta med en tjej genom att rapa? 
Det funkar inte på alla tjejer men på många. De flesta tjejer blir irriterade eller äcklade av ljudliga rapar. Men ju fler känslor du lyckas skapa hos tjejen som är förknippade med dig, desto starkare blir hennes attraktion till dig (Förutsatt att positiva känslor utgör en absolut majoritet).
Det är nog bäst att endast göra det i sin ensamhet eller ytterst ljudlöst. Därav komma att ingen annan ger ett ont öga till dig. Många har olika åsikter om vad som är accepterat i offentlighet, såsom exempelvis; huvudbonad vid matbord eller överhuvudtaget inomhus.
Därför så tycker jag att man bör minimera fall där andra ser något olämpligt i, om möjligt såklart. Jag vet ej, men en ljudlig rap framkallas i nästan var fall av kvickhet vid dryckkonsumtion? Behärska det om möjligt?

I mitt egna tycke så tycker jag inte mycket illa eller mycket gott om det. Är hyfsad likgiltig till rap. Dock så tycker jag att det är onödigt och otrivsamt i större mängd... Burr. En gång är ok, om det inte är överdrivet.

Men för allmänhetens bästa så kanske man bör behärska sig, iallafall ta hänsyn till en tajt omgivningen som i affärer, biosalonger... Även i mer känsliga, ofta lågljudliga sammanhang som hos frisören eller under en undervisning.
När är det accepterat eller när borde det vara det? 

Indiodd: När är det socialt acceptabelt för en kille/ung man att rapa ljudligt?
Jag tycker inte de borde vara annorlunda än för en tjej. 


Indiodd: - Vad tycker du om rapar generellt?
Det känns rätt äckligt och barnsligt oavsett om det är en tjej eller kille som gör det. Bara marginellt bättre än att fisa :(

Men jag är väl en sån känslig kräsmagad person. 

Gillar man personen har man ju överseende

Indiodd: - När/i vilka situationer tycker du att en kille får rapa? Håller du med mig?
När och i samma situation som en tjej, dvs när de är ensamma och ingen annan hör. Det är ju äckligt. 

Nej, jag ser ingen skillnad mellan när en tjej eller kille rapar. Hur kan sånt funka som flirtande? Tjejer kanske har överseende med det när en kille som annars är snygg gör det, men de hade väl föredragit att han inte gjorde det alls om de fick välja. Det är ju knappast sexigt. 

Indiodd: När/i vilka situationer är det okej för dig att en kille rapar?

Indiodd: - När/i vilka situationer är det okej för dig att en kille rapar?
Jag förbjuder ingen att rapa. Dock tycker jag det är äckligt när de gör det då jag hör. När en kille rapar jag tänker jag förstrött "Jaha han vill visa att han är kille och därför inte behöver bry sig om när han är äcklig."

Indiodd: - När/i vilka situationer brukar du rapa ljudligt?
När jag har svalt så stora luftbubblor i halsen att de måste ut och jag saknar val, men jag slänger sällan i mig mat så slarvigt att det behövs. Man kan också rapa utan att det märks så mycket, känns ganska tillgjort att rapa ljudligt

Indiodd:
Det funkar inte på alla tjejer men på många. De flesta tjejer blir irriterade eller äcklade av ljudliga rapar. Men ju fler känslor du lyckas skapa hos tjejen som är förknippade med dig, desto starkare blir hennes attraktion till dig (Förutsatt att positiva känslor utgör en absolut majoritet).
Ja, de har överseende med rapande just därför att de gillar killen i övrigt - det betyder inte att de gillar rapningar. Gillar man en person så kan man bortse från dens fel