Forumet - När förlorade ni oskulden?

När förlorade ni oskulden?

1143 0 16
Vad jag har hört så har många som förlorat den "tidigt" gjort det väldigt hastigt och knappt njutit av stunden. Det är ju bra att du inte känner någon stress, och jag förstår frustrationen som uppstår, av att kanske inte vara med och "dela" den upplevelsen, men vad jag förstått det, ju mer redo du känner och med rätt person - desto bättre blir det första gången Glad

Spana också in:

Jag var 13 och jag var absolut redo för det, skulle absolut inte säga att jag ångrar det. Jag kände mig aldrig stressad utan det var när jag var redo för det. Men för mig så märktes det när det var med någon som jag älskade och som älskade mig. Det blir mer känslosamt och närheten blir viktigare. Tidigare var det bara "barnsligt" liksom mer experimentera och njuta men inte samma rytm typ. 
Jag var väldigt blyg i gymnasiet och vågade inte heller försöka får med någon tjej hem när jag bodde hos föräldrarna så det dröjde tills jag fyllt 20 år och flyttat hemifrån innan jag äntligen blev av med oskulden. Min ena vän var 19 när han blev av med oskulden och har varit populär bland tjejerna sedan dess och en annan vän var nog mer än 20. 

Första killen i gymnasieklassen som blev av med oskulden var 16. Nåra till som 17-åringar och många som 18-åringar. Genomsnittet i Sverige ligger kring 17 så bara för att man fyllt 15-år behöver inte betyda att man måste skynda sig. Det är nog ganska vanligt att man säger att man haft sex fast man inte har det. 

Ett råd från mitt äldre jag till ett yngre jag skulle vara att jag inte skulle vara så stressad över att jag var oskuld, att det kommer när det kommer men att jag borde ha försökt prata mer med tjejer och om någon verkade trevig och attraktiv så borde jag tagit mod till mig och frågat om hon ville hitta på något så vi kunde lära känna varandra bättre. Det är klart att det skulle vara jobbigt att bli avvisad men på sikt hade det kunnat göra att jag hade träffat någon som hade kunnat bli min flickvän. Det bästa sättet att förlora sin oskuld är nog i ett tryggt förhållande där båda är redo och man kan testa sig fram utan allt för mycket press