Forumet - När insåg ni vad ni ville studera?

När insåg ni vad ni ville studera?

2546 0 45

Andra året på gymnasiet insåg jag att ekonomi var helt fel för mig och uteslöt helt enkelt det från min välplanerade livsplan. Blev vilsen och rädd tills jag insåg att jag älskar politik, eftersom samhällslektionerna var de mest spännande och intressanta för mig och jag var som aktivast under debatter och diskussioner. 

Såg mina fem språkkunskaper och min resevilja som ett sätt för mig att kunna arbeta internationellt och påbörjade mina statsvetenskapliga studier med europainriktning direkt efter gymnasiet. 

Spana också in:

vet inte riktigt än. men har väl två olika drömmar. 
den första kom jag underfund med i åttan när jag letade efter attraktiva gymnasieskolor och hittade en YH-utbildning som jag verkligen ville gå. vill fortfarande väldigt gärna gå den och ska söka den nu till nästa höst. det en mediautbildning-ish. väldigt speciell, men verkar sjukt rolig. skulle kunna tänka mig att bli art- eller creative director, grafisk formgivare eller något annat inom det spåret. gärna lite allt möjligt kombinerat hehe. Är väldigt intresserad av fotografi - både rörligt och stillbild - och skulle väl vilja utveckla mig inom det området också. 

sen har jag ett stort intresse för politik, mänskliga rättigheter och socialt arbete. har sökt en utbildning på SH till våren nu som jag förmodligen kommer in på. pausar nog den ifall jag kommer in på YH-utbildningen (otroligt svår att komma in på), men annars fortsätter jag nog på den. 
vill gärna arbeta med missbruk bland barn och unga i utvecklingsländer eller på annat vis vara aktiv utomlands.
det här kom jag väl på i typ ettan på gymnasiet då mitt intresse för dessa frågor växte. 

helst vill jag väl komba båda dessa och arbeta med grafiska uttryck/digital media/videor/foto för organisationer som sysslar med social hjälp och mänskliga rättigheter eller liknande.

har en fånig dröm om att bli krigsfotograf också men det kommer aldrig att ske. men jaaaa. 

När jag började jobba på en förskola och tyckte det var magiskt. Men det tog ändå ett halvår innan jag började fundera på att utbilda mig, var så inställd på studera journalism då det hade varit mitt mål i flera år. Sen en dag frågade min mormor mig varför jag inte utbildade mig till förskollärare när jag tyckte det var så kul, efter det kändes det självklart!

Fram till i tvåan på gymnasiet ville jag jobba med klädet. Tröttnade på det, kände inte att det liksom skulle ge så mycket. Kom på att sjuksköterska eller barnmorska skulle kännas mer meningsfullt och jag jobbar gärna för en bra sak. Visst är inte lönen skitbra men jag bryr mig inte. Tror d yrket passar mig som person också, är rätt lugn som person å tror folk kan slappna av i min närhet, det är vad jav hört ialf

jag har väl alltid velat bli ingenjör, alltid gillat att ta isär saker och förstå hur de fungerar. och gillar att lära mig hur saker fungerar och fixa saker :p Men jag har aldrig förstått vad en ingenjör håller på med.. därför som jag velar :p Har hört att ingenjörsyrket är väldigt osocialt att man inte träffar människor osv. Sånt vill jag inte ha.

så svårt att veta vad man vill plugga med.. avundas de som vet. Jag har ju alltid trott att jag skall bli ingenjör eller något sådant för att jag tycker om att lösa problem och annat. Och pilla och meka med saker. Men jag vill inte bli en cad slav eller bara sitta vid en dator varje dag. Är det de ingenjörer gör?!