Forumet - När kan man ha pälsmössa?

När kan man ha pälsmössa?

1389 0 27
Som det står i rubriken... Kan man ha pälsmössa när som helst även om det är lite plusgrader? Mitt hår ser förjävligt ut och mitt huvud passar inte i vanliga mössor. Kommer folk tycka det är konstigt att jag har pälsmössa när det är typ 3 plusgrader?

Spana också in:

Jag har en fårskinnspälsmössa fast den tar jag bara på mig när temperaturen går under 10 minusgrader och i synnerhet om det blåser. Vinden går ju igenom vilken mössa som helst men ett skinn släpper ju inte igenom några vindar. Använder både fordrad skinnjacka alt fårskinnspäls och riktiga skinn/läderjeans. 

stoner:
Vad är det för konstigt i att bära päls? Vi snackar ju inre om några utrotningshotade djur utan i mitt fall får. Djur som finns i hundratusentals kanske miljontals i Sverige.
hemskt och fult och det säger bara dåliga saker om en person. djuren behandlas fruktansvärt illa. dessutom är det inte så jävla kallt att det någonsin är rättfärdigat. var minus 16 här om dagen, jag gick utan mössa utan att frysa, pallar man inte kylan så finns det alternativ där man (förhoppningsvis) inte bidrar till att djur misshandlas, flås levande och behandlas som objekt.

fattar inte vad det spelar för roll om det rör utrotningshotade djur eller inte :S

stoner:
Vad är det för konstigt i att bära päls? Vi snackar ju inre om några utrotningshotade djur utan i mitt fall får. Djur som finns i hundratusentals kanske miljontals i Sverige.
Nuförtiden torterar man djur med så fruktansvärt onda metoder så därför är det inte ok idag. Usch, dessutom, varför ha äkta när det ändå finns fusk? Funkar ju precis lika bra Icke!

mens:
vad är det för konstigt med att plåga barn? det finns ju hundratusentals kanske miljontals i Sverige
De djur som vi tar hudarna ifrån är ju redan slaktade och styckade och på väg till konsumentens matbord. Alternativet att inte göra fårskinnsmössa eller fårskinnspäls av hudarna är ju att bara bränna upp dom eller köra alla hudarna/skinnen på tippen. Och det tycker jag personligen är slöseri. Eller vad tycker du?