Forumet - När ska ni ta bort klumpjäveln där nere då?

När ska ni ta bort klumpjäveln där nere då?

286 0 29

Spana också in:

När jag var nere i Stockholm senast så diskuterade jag och Nahlén hur vi kunde göra för att göra det hela mindre dåligt. Jag minns inte riktigt om vi kom fram till något (eller jo, en sak, men tror inte det rörde "klumpen"), men jag kan i alla fall förklara varför den finns där från första början.

Icke-inloggade människor står för över 90% av alla sidvisningar, tro det eller ej. Dessa är människor som trillar in via Google-sökningar och dylikt. Det är såklart skitbra att vi får in tiotusentals besökare i veckan från diverse sökmotorer, eftersom det gör att både Nahlén, jag och andra kan få äta, samt att vi kan investera i att göra sidan bättre, men ett problem med dessa besökare är att de stannar här endast i några sekunder. De läser nämligen igenom tråden och sticker sedan.

Ett väl beprövat sätt att öka "stickiness" hos besökare är att förse dem med nytt material så snart det de tittade på är slut. När de kommer till slutet av tråden så hoppas vi därför att de ska se något de tycker är intressant, antingen bland "relaterade trådar", texter eller bloggar. Det är även väl känt att folk är mycket mer benägna att uppmärksamma bilder än text; därav bilderna i footern (vilka gör att den tar större plats).

Jag håller dock med om att den inte är vidare värst bra designad. Jag har spenderat rätt mycket energi på att försöka lista ut hur fan man kan se till så att besökare får någon typ av "neverending story", utan att det är jobbigt för oss som använder forumet, men det är svårare än man kan tro. Har någon förslag (mockups tas med glädje emot) så är de välkomna. Att ta bort footern helt är inte riktigt ett alternativ, då dessa ~90% av besökarna är viktiga för sidans ekonomi. Övriga 10% är såklart också viktiga -jag är trots allt en av dem jag också- och därför vill vi försöka få till en kompromiss som fungerar.

För stunden så är det bara att adblocka alla <td> med id=footer. Fungerar alldeles utmärkt.
Åtta:

När de kommer till slutet av tråden så hoppas vi därför att de ska se något de tycker är intressant, antingen bland "relaterade trådar", texter eller bloggar


grejen är ju den att materialet som kommer fram mycket sällan är relaterat. om man inte anser att, säg, "killar, hur mkt ska man raka bort där nere" är relevant för en tillfällig besökares intresse om den kommit hit via denna tråd. det övriga (bloggar, gallerier, osv) är om möjligt ännu lösare relaterat.

relaterade trådar är en bra grej, men det bygger lite på att de är relaterade.
Leijonsparf:

det bygger lite på att de är relaterade.


Trådtiteln skulle dock lätt kunna misstas för att handla om intimrakning (förutsatt att man har könsbehåring i form av en klump). Jag kan se hur våra forumrobotar misstagit sig. [cute]

Dold text: Jag har mina misstankar om varför relaterade trådar är så bristfällig, men jag kan inte ta mig en titt förrän jag har tillgång till UMs kod, vilket torde hända inom de närmsta veckorna.
Åtta:

Har någon förslag (mockups tas med glädje emot) så är de välkomna.


minns att jag sa till nahlén att jag tyckte att man skulle hålla skiten där nere borta från själva trådarna pch bara ha den ute i forumlistorna, han tyckte åtminstone då att det var en bra idé men kan ju ha ändrat sig sen dess.

tycker annars att man kan förlänga hägerspalten, i efterhand kom jag på att anledningen till att min högerspalt i nuläget är så liten är för att jag blockerat all reklam därifrån, så den kanske redan är lika lång som sidan i nuläget för "normalanvändare"..?