Forumet - när slutar kvinnor att växa i längden?

när slutar kvinnor att växa i längden?

7648 0 29

Spana också in:

ArbetaMera:

De handlar nog om Arv från föräldrar och motion osv


Jag och min bror har haft lika mkt motion, om inte så att min bror haft mer. det är nog mer troligt. Och vi har samma föräldrar, ingen av mina färldrar är btw långa. jag är 200 cm. så [crazy][crazy][crazy][crazy] jag vet inte riktigt om jag tror på dendär teorin.

Jag vet att de har med puberteten att göra, men vet inte hur de är för kvinnor. Därav denna tråden.
När du slutar växa är som någon skrev, individuellt. Det beror på vad du har för gener. Men fråga din pappa och mamma om när de slutade växa, du bör också sluta växa vid åldern de slutade växa. Äpplet faller inte långt ifrån trädet, som man brukar säga. Iofs ska du tänka på att det kanske är mest din mammas betydelse om när hon slutade växa som är viktigt, eftersom tjejer sluta växa tidigare än killar (eftersom de kommer in i puberteten tidigare).

Generellt skulle jag säga att tjejer brukar sluta växa vid 16-årsåldern och killar vid 18-årsåldern. Kan f.ö. berätta att hur lång du blir beror även på miljöfaktorer. T.ex. hur bra du sover och äter. [smile]
r4ll3:

Men fråga din pappa och mamma om när de slutade växa, du bör också sluta växa vid åldern de slutade växa.


Fast om man ska följa andra teorier, syftar på den som säger att puberteten bestämmer det mesta (2-3 år efter mensen ere kört med att bli längre osv.), så fungerar inte din teori.
Min mor fick sin mens när hon var runt/minst 14 år, hon växte tills hon var 20 och kanske uppåt... Jag fick min mens tidigare och det verkar som att jag stannat i längden.
Min pappa utvecklades inte heller så tidigt som mig.

Obs: Tror dock du menar att det kan vara på olika sätt men behövde bara berätta det där som en tröst för mig själv[blush]