Forumet - När tror du de får bukt på coronaviruset i Kina?

När tror du de får bukt på coronaviruset i Kina?

7967 0 35
Någon risk varken för Sverige eller Europa finns inte kan jag ju inledningsvis säga för att ingen ska känna sig orolig. Men utvecklingen i Kina och i miljonstaden Wuhan är inte bra. Där sker en dubblering av dödsfallen varannan dag. Dvs i klarspråk dödsfallen kvadreras hela tiden typ dag 1 - 1 död, dag 2 - 2 döda, dag 3 - 4 döda, dag 4 - 8 döda, dag 5 - 16 döda, dag 6 - 32 döda, dag 7 - 64 döda, dag 8 - 128 döda, dag 9 - 256 döda osv.

Så får de inte fram ett vaccin inom 30 dagar från det att första dödsfallet inträffade så är det klart allvarligt. Med den utvecklingen med en kvadrering varannan dag så skulle antalet dödsfall dag 30 vara uppe i drygt 536 miljoner. Vilket naturligtvis inte kommer att hända trots att vissa olyckskorpar kraxar om människans undergång. Rullar ögonen

Tänk vad viruset från några ormar kan ställa till med. De påstår i vart fall att viruset från början spreds via ormar på en djurmarknad.

Spana också in:


Storchen84: https://www.expressen.se/nyheter/coronasmittad-tysk-har-inte-besokt-kina/

https://www.dn.se/nyheter/varlden/tyskland-testar-forskolebarn-for-coronaviruset/

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/y3nbnr/forsta-patienterna-provade-for-corona-i-uppsala

När man inte har ett djävla hunmm om det man startar en tråd omMycket gladMycket gladMycket gladSkadeglädje
Storchen84: Tre dagar efter att TS säger att alla kan känna sig lugna för att det inte finns någon risk för coronaviruset i Sverige bekräftas första fallet av coronaviruset i Sverige xDDDDDDDDD
Jag syftade enbart på att läget i Sverige är sådant så någon epedemi med dödsfall är mycket mycket liten. Å andra sidan har vi inte fått hem alla svenskar från Kina i synnerhet och Asien i allmänhet så vi vet ännu inte vad det kommer att sluta med.
Hela världen jobbar just febrilt med att ta fram vaccin så vi kan nog känna oss hyfsat trygga.

Mitt inledande inlägg syftade väl främst på att inte skrämma upp alla tonåringar i Sverige att döden står i farstun och väntar för var- och varannan svensk.

Just nu ser det inte bra ut för Europa. I lördags upptäcktes ETT fall i Milano, Italien. Dagen därpå (söndag) hade det vuxet till 10 och igår måndag hade det plötsligt vuxet till 200 fall.

Och idag upptäcktes det första fallet på ett svenskt hotell på Teneriffa, Spanien.

Undrar vad detta kommer att sluta med? Spridningen är nu även på G här i Europa.

Skönt att man bor på landet. Trist att man jobbar i stan.  Tumme ned