Forumet - När tror du de får bukt på coronaviruset i Kina?

När tror du de får bukt på coronaviruset i Kina?

7966 0 35
Ska ärligt erkänna att jag aldrig någonsin hade trott att detta förbannade virus, som tydligen INTE spridits från ormar utan från fladdermöss, skulle få den EXTREMA utbredning i världen som det fått.

Tyskland har väl ca sådär dryga 80 miljoner medborgare och igår sa högsta hönset Angela Merkel att hon trodde att innan sommaren kommer 70% av Tysklands befolkning vara smittade. Dvs ca 55 miljoner. Dödsfrekvensen hitintills är ca 1% vilket innebär 550.000 människor bara i Tyskland.

Det märkliga är att i USA med sina 325 miljoner medborgare så är det bara 1.323 smittade och 38 har avlidit medans i Sverige så är det redan 636 smittade och 1 död.

Ett stort PLUS till Danmark och Norge som i vart fall har STÄNGT ALLA förskolor och skolor. Och USA har stoppat alla flighter FRÅN Europa till USA minst en månad framöver.

VAD FAN SKA DETTA SLUTA MED?????  Skeptisk  Ledsen  Gråter

Spana också in:


politisk realist: Det märkliga är att i USA med sina 325 miljoner medborgare så är det bara 1.323 smittade och 38 har avlidit medans i Sverige så är det redan 636 smittade och 1 död.
Titta på sydkoreas smittade vs döda.

https://www.expressen.se/nyheter/sa-manga-har-smittats-av-corona-land-for-land/

Iofs uppdaterad 9 mars, men ändå.
politisk realist: Och USA har stoppat alla flighter FRÅN Europa till USA minst en månad framöver.
Du är väl medveten att detta kommer att ha liten till ingen effekt, eftersom smittan redan finns i usa, plus att man fortfarande kan flyga till usa via storbritannien? Stoppet gäller bara från schengenländer. Kräket använder corona för att försöka splittra eu och få flera länder att överväga att lämna.

Däremot överväger man restriktioner på inrikes flyg i USA, vilket skulle ha mycket mer effekt att bromsa/stoppa spridning än att stoppa flyg från Schengen-länder.

Antalet nya smittade per dag i kina minskar, så säga vad man vill om deras extra metoder, men det har hjälpt. Kanske kommer vi se kina fritt från corona, stänga sina gränser för omvärlden tills resten av världen är det också. Sak samma kanske en del tycker, men även detta skulle vara ett hårt slag mot världsekonomin.


Hjärta
Ska ärligt erkänna nu i efterhand att följande...

politisk realist: Någon risk varken för Sverige eller Europa finns inte kan jag ju inledningsvis säga för att ingen ska känna sig orolig.
...är nog hitintills mitt mest korkade inlägg. Men vem kunde i sin vildaste fantasi gissa att Sverige, Europa och HELA VÄRLDEN skulle drabbas av det vi just nu genomlider.  Gråter  Gråter  Gråter  Gråter  Gråter  Gråter

Det vet i fan om inte detta inlägg mer visar nuläget.

* Fantomen *: Politikerna och världens ledare mörkar att vi står inför den globala apokalypsen.politisk realist: Storchen84 - jag återkommer till dig med en betydligt mer djupgående analys.  Cool
Tänk bara på att titta på hur det gick för andra länder som stängt allt jämfört med Sverige. Titta på smittspridningen i USA exempelvis. Hade man stängt inrikesresande samtidigt som eller istället för gränsen utåt hade man kunnat begränsa den mycket mer.

Åland är nog de enda som gjort rätt som stängt INNAN smittan kom. 

Tänk också på att det är nu upp till var lands invånare hur stor spridningen kommer vara. Om folk slutar springa till vården med symptom eller öht lämna sina hem om dom har det så lär antalet döda och smittade begränsas. Men folk är folk så det lär ju inte skeSkeptiskför mycket begärt med sunt förnuft i dessa tider liksom. 


Hjärta

Storchen84: Tänk också på att det är nu upp till var lands invånare hur stor spridningen kommer vara. Om folk slutar springa till vården med symptom eller öht lämna sina hem om dom har det så lär antalet döda och smittade begränsas. Men folk är folk så det lär ju inte skeSkeptiskför mycket begärt med sunt förnuft i dessa tider liksom.
Satt och såg Leif GWs "Brottsjournalen" i TV4 i förra veckan där det diskuterades om vad som händer om man bryter kravet på att självmant isolera sig om man är smittad. Och vet du vad straffet kan bli om man bryter isoleringskravet och "medvetet" smittar någon annan enl Leif GW? Livstids fängelse! Han drog jämförelsen med HIV-smitta för många år sedan. Sedan är väl bara fakta att det inte är någon som har fått denna påföljd.


Storchen84: Tänk bara på att titta på hur det gick för andra länder som stängt allt jämfört med Sverige. Titta på smittspridningen i USA exempelvis. Hade man stängt inrikesresande samtidigt som eller istället för gränsen utåt hade man kunnat begränsa den mycket mer.
USA har ju inte sjukhuskapacitet att testa alla på alla offentliga och privata sjukhus. Vet du vad de gjort? De har kontaktat militära myndigheterna som bygger militärsjukhus i samtliga stater för att på ett mer radikalt sätt både testa och sätta smittade i karantän för att stoppa spridningen. Det kallar jag för ett mer effektivt sätt än vad Sverige har lyckats prestera trots att vi ligger flera veckor före USA i smittspridningen.


politisk realist: Satt och såg Leif GWs "Brottsjournalen" i TV4 i förra veckan där det diskuterades om vad som händer om man bryter kravet på att självmant isolera sig om man är smittad. Och vet du vad straffet kan bli om man bryter isoleringskravet och "medvetet" smittar någon annan enl Leif GW? Livstids fängelse! Han drog jämförelsen med HIV-smitta för många år sedan. Sedan är väl bara fakta att det inte är någon som har fått denna påföljd.

Titta på SVTs dokument utifrån om corona i Kina och deras metoder, se vad du tycker om det. 

Kan summera lite: först kom man hem till folk o tog tempen. Hade man feber skulle man med till sjukhus. Vägrade man bars man till en skåpbil av så många det behövdes. Sen svetsade man igen folks dörrar - alltså folk låstes in i sina hem o kunde inte komma ut. Vidrigt och överdrivet eller rimligt? 

När det sen gäller hur Sverige hanterat Corona är det inget fel i det. Felet ligger hos folket. Titta på hur många som tappat huvudet, som panikbunkrar, som gaggar desinformation och i full panik skriker "sTäNG AlLt!" - som om det skulle hjälpa. Det enda som kan dämpa smittspridning är sunt förnuft - vilket på tok för många saknar - överallt, inte bara i Sverige. Det stängning av gränser och att stänga annat KANSKE KAN ha för effekt är att den minskar mass-hysterin. 

Det ENDA land som gjort rätt när det gäller gränser är fö Åland. Corona I både Sverige och Finland och då stänger Åland ner så att man inte kan resa dit - INNAN smittan kommit dit. Nu har folk iofs panikbunkrat där också men Åland kan nog klara sig undan corona (har dick inte uppdaterat mig ifall det kommit dit än när jag skriver detta). 


Hjärta