Forumet - när tycker ni att det är okej att skaffa barn?

när tycker ni att det är okej att skaffa barn?

1045 1 15
Jag och min pojkvän har snart vart tillsammans i 4 år, och vi har sån otrolig längtan efter ett barn vilket vi båda haft i alla dessa år, jag har för tre veckor sen slutat med ppiller ihopp om att inom en snar framtid bli gravid. 
Han är 21 och jsg fyller 20 om några månader.

nu till frågan när tycker ni att det är en okej ålder att bli föräldrar?
någon här inne som är ung färälder?

Kommentarer (5)

  1. Ska även tilllägga att vi för tre veckor sedan köpt ett hus på landet som vi nu bor i och lär väl göra hela livet hoppas jag :) , har två vanliga bilar samt en raggarbil så ekonomin är det inge problem det för våran del.. :)

  2. Tkr att denna trådstarten är ett tecken på att ni borde vänta.  

  3. jaha varför då? :)

  4. Men med huset och bilarna har ni ju utgifter så att det räcker. Ni är båda väldigt unga. Kommer er ekonomi verkligen gå runt om ni då också skaffar barn på det?

  5. Denna månad får vi ut 25 tusen då pojkvännen jobbat lite för att det vart röd dagar så 20000 han och jag 5000, huset kostar oss 4000 kr ca med soper el osv ca 5000kr, hans mobil 500kr min ca 200kr beroende på hur mycke pengar jag laddar den med. bilarna ca 2-4 tusen beroende på hur mycke vi kör och såklart mer de månader då skatter försäkringar ska betalas. mat några tusen inte så mycket som förr då han också bodde hemma hela veckorna.

Tråden har 15 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

när man vill, när man känner sig redo att ansvara för en annan människas liv i 18 år, och när man lever ett tillräckligt stabilt liv för att kunna ge barnet goda förutsättningar att växa upp i en så bra miljö som möjligt. 

brukar generellt sett tycka att 20-21 år är alldeles för tidigt men beror väl på omständigheterna.
Hej. Jag tycker det är så olika från fall till fall. I de flesta fall tycker jag det är lite för tidigt för att skaffa barn men i ditt fall låter det ju som att det skulle fungera utmärkt för er. Ni känner ju verkligen varandra vilket jag tycker är viktigast faktiskt, fyra år är länge. När ni är så pass unga så har ni ju (förmodligen) någon pigg förälder som kan hjälpa till lite med barnet. Jag säger bara lycka till och ni blir säkert jättebra föräldrar. :)

Spana också in:

I 20-årsåldern var vanligt förr och det är normalt för att kroppen är som mest fruktbar då. Har ni jobb och pengar nog att försörja barnet så go for it! <3
när man känner sig mogen för d plus kan försörja familjen osv
Aldrig. Barn är läskiga och kostar massa pengar. 
första ägglossning/utlösning
kan väl ingen annan bestämma
yrkar dock på att ni läser på denna hemsida innan ni skaffar barn: http://www.vhemt.org/