Forumet - Nära har börjat ta droger! HJÄLP!

Nära har börjat ta droger! HJÄLP!

693 0 30
Min kompis har en nära vän som hon känt sen hon gick i grundskolan. Han har börjat röka allt möjligt och börjar ta sprutor.
Hon är jätte rädd och orolig. Vad ska hon göra?
Det är ju viktigt att hennes kompis vet att han fortfarande har sin kompisar som INTE sviker honom. Hans andra kompisgäng är såna som tar droger, hans andra kompisar tar droger, då blir det svårare väll?
Hur kan man få en nära vän att sluta ta droger? Min kompis vill inte att han ska dö i förtid som han håller på att riskera.

Spana också in:

Shortyy:

Han började med det bara för en social grej sen blev det till ett missbruk, sitter ensam och tar det när han e med sina nära vänner som INTE tar droger.


Det är inte bra om han gör det bara för grupptrycket. Vet faktiskt inte vad jag ka ge för råd. Försök att få honom tala med någon, skolkurator, terapeut eller någon annan vettig vuxen människa. Kanske rent av hans föräldrar kan hjälpa.
Berätta vilken/vilka droger han tar regelbundet innan du börjar sabba hans liv, plx. Antagligen är det inte så farligt som du påstår, men om det är det så prata först med honom om vad han tycker om det, vad han får ut av det och varför osv, samt hur du känner för hans (miss)bruk.
Tja, tar han sprutor så låter det ju rejält allvarligt i mina öron. Vet inte om det finns några lättare droger som tas intravenöst. Har din kompis konfronterat sin vän om det?

JoeDavala:

Jag tror du ljuger lite. Sprutor tar det tid med innan man börjar med de. Det är ingen vilken 15åring som helst gör.. Visst han kan väl röka lite braj men det är inte ovanligt för en 15åring att göra. Så låt han göra vad han vill i SITT liv.


Jag vet femtonåringar som tagit sprutor.