Forumet - Näringsdrycker

Näringsdrycker

8658 0 29
Eftersom jag inte hittar några trådar om näringsdrycker som inte är låsta så skapar jag en ny (men om det finns någon så kan ni ju gärna länka). Jag har just börjat dricka näringsdrycker, men problemet är att de inte riktigt faller mig i smaken... har testat massor av Fortimel och Resource, men jag har väldigt svårt för den konstgjorda smak som näringsdryckerna har, speciellt de med aromer i (vilket det verkar vara i typ alla, förutom choklad). Har hittat en näringsdryck som jag tycker är riktigt god (MiniMax Choklad), men eftersom det är den med minst kalorier i så kommer väl inte dietisten att bli så jättenöjd om jag bara beställer den. Sen så har jag väldigt lätt att tröttna på saker...
Anyway, nu blev det här himla långt - har ni några tips på näringsdrycker som inte smakar överdrivet konstgjort och faktiskt är GODA? Sen så får ni gärna komma med tips på hur man kan smaksätta dem osv.

(Har testat: Fortimel Energy Choklad, Vanilj & Jordgubb, Resource 1,5 Komplett Näring Choklad & Vanilj, MiniMax Jordgubb & Choklad)

Spana också in:

Mårran:

Taktlöst om något.


Att ge de till anorektiker, ja kanske lite störande, det kan jag hålla med om.
Å andra sidan är de främst till för t.ex cancer-patienter på cellgift samt andra utan minsta tillstymmelse till aptit och därför kan jag samtidigt förstå.
Men du har helt klart en poäng

kumquat:


Jag har faktiskt bara testat fortimels drycker och de är väl ungefär likadana. Banan smakar faktiskt skumbanan, men man tröttnar fort. Förstår vad du menar med artificiell smak men tror att det gäller i princip alla.

Det finns ett annat märke som heter fresubin. De skall enligt uppgift vara annorlunda men det i sig kanske inte betyder bättre.

Calshake är en av deras som är bra, men det är ett pulver man blandar med mjölk. God, men snäppet energirikare.
joof:

Vid vilket BMI/vikt måste man börja dricka näringsdryck? [surprised]


Det har inget att göra med vikt tror jag. Jag fick inga näringsdrycker när jag vägde mindre än vad jag gör nu, fick det för att jag har stått still/gått ner lite nu...

sylar:

Drick Oboy.


Ja, för det är ju vääädligt energirikt? [confused] Men jag har faktiskt fått en näringsdryck som smakar lite som oboy, bara godare och mycket energirikare [wink]
Jag har druckit fresubin och fresubin callschake...
De smakar konstgjorda tyvärr, även om call shaken är bättre, den blandas ju med röd mjölk... men den innehåller dubbelt så mycket kallorier så det beror på hur mycket extra du behöver. Om du tex. ska dricka två näringsdrycker om dagen kan jag rekomendera call shaken för då behöver du inte dricka lika stor mängd samtidigt som du får i dig de kallorier du behöver! [smile]
lycka till! [bigsmile]
Dom som jag har och som jag tycker är goda:

Nutricia Fortimel Energy - Jordgubb
Fresubin Energi Drink - Cappucino
Fresubin Energy Drink - Vanilj
Resource 1.5 Komplett näring - Choklad

alla de ovanstående är "mjölkiga" eftersom jag avskyr de dryckerna som ska föreställa mer åt safthållet.

Alla är 200 ml och innehåller 300 kcal. Kanske 200 kcal på någon.
Hej!
När jag låg inlagd så drack jag en skitgod näringsdryck! Fresubin heter den och finns i jättemånga olika smaker. Vanilj, smultron, choklad, tropical fruit, cappucino, banan, jordgubb.
Själv tyckte jag cappucino och smultron var godast! [rolleyes] Och jag rekommenderar verkligen dem, för man kan verkligen dricka samma smak varje dag utan att tröttna för att de är så goda!
Lycka till! [smile]

Image
inte så jävla svårt att göra bra själv!!! Blanda kakao, socker, och röd mjölk. Värm i typ kastrull och toppa med massa vispgrädde.

Annars kan du göra som jag. Köp en påse proteinpulver (typ whey 80), blanda med oboy och standardmjölk o lite grädde=fett, kolhydrater o protein=världens bästa näringsdryck.[bigcheers]
joof:

Vid vilket BMI/vikt måste man börja dricka näringsdryck?


Jag ligger på bmi strax ovanför 14 och mina läkare pushar mig ändå inte till att börja en viktuppgång eller dricka näringsdrycker. ??

Jag har hört att när man ligger på sån undervikt bör man egentligen ta upp till 4 näringsdrycker om dagen.

Det är mina föräldrar som har pushat på att jag ska börja med det nu.. själv äter jag hellre massa gott ^^
Just so u know: Drycker kan marknadsföras som närmare 0 kalorier och innehålla sötningsmedel som aspartam som substitut till socker. Men även om det är 0 kalorier, så producerar kroppen insulin and stuff som den skulle göra om den väntade på intaget socker, och får kroppen inte det, så vill kroppen lagra mer fett av allt du äter.

Inte så mycket bättre skulle jag tycka. Om man är ute efter sötläsk substitut eller liknande.

Aromer är inget sötningsmedel, tror jag iaf.